joi , 22 octombrie 2020 7:59 pm
Iasi booked.net
-1°C

Prutul a depăşit cota de inundaţie cu 170 de centimetri

ISU Botoşani a anunţat, miercuri seară, că 40 de gospodării, cu 89 de persoane, se află în zona inundabilă din Rădăuţi Prut.

Prutul a depăşit, la ora 19.00, cu 170 de centimetri cota de inundaţie. Localnicii au fost avertizaţi de pompieri cu privire la ”iminenţa producerii unor inundaţii”.

În această după – amiază, pompierii botoşăneni şi autorităţile locale din comuna Rădăuţi Prut au avertizat populaţia din Rediu şi Rădăuţi Prut despre iminenţa producerii unor inundaţii ca urmare a depăşirii cotei de pericol pe râul Prut. În total, în comuna Rădăuţi Prut sunt 40 de gospodarii în zona inundabilă, 32 în Rădăuţi Prut, cu  53 de persoane din care cinci copii, şi opt locuinţe în Rediu, cu 26 de persoane din care trei copii.”, a transmis, miercuri seară, ISU Botoşani.

Sursa citată a precizat că pompierii militari şi voluntari au avertizat populaţia din casă în casă şi au constatat că majoritatea înnoptează la rude încă de ieri.

Având in vedere contextul epidemiologic, vor fi montate şi cinci corturi pentru cetăţenii care ar urma să fie evacuaţi şi care nu au altă posibilitate de cazare. Animalele au fost duse în locuri sigure, încă din cursul zilei de marţi. La ora 19.00, la Rădăuţi Prut, râul Prut măsura 580 cm, cu 170 cm peste cota de inundaţie. La aceasta cotă nu se impune evacuarea populatiei.”, a mai transmis ISU Botoşani.

Cu sprijinul cetăţenilor au fost pregătiţi 1.500 de saci cu nisip, care vor fi folosiţi ca dig în calea apelor.

Miercuri seară, vor ajunge la Rădăuţi Prut alţi 20. 000 de saci mici de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani şi două basculante de 18 tone şi o basculanta de 8,5 tone.

Recomandări

Bacăul, primul oraș din România unde toate școlile se închid și intră în scenariul roșu

Toate școlile din orașul Bacău se închid și intră în scenariul roșu – cursuri exclusiv …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *