vineri , 5 martie 2021 2:52 pm
Iasi booked.net
-1°C

Protestatar #Rezist, pus la pământ de 5 polițiști și încătușat. A fost depusă plângere pentru purtare abuzivă (VIDEO)

Un cunoscut protestatar, Cristian Mihai Dide, a fost încătuşat de cinci poliţişti după că a proiectat mesajul „#Rezist” pe Palatul Regal, care se află chiar lângă sediul Ministerului de Interne.

 

Un protestatar a fost ridicat cu forţa de poliţişti, vineri noaptea, şi dus la Secţia 3 din Capitală, unde a primit o amendă consistentă, incidentul având loc după ce a proiectat mesajul „#Rezist” pe Palatul Regal din Bucureşti în timpul festivalului de lumini „Spotlight”.

O filmare postată pe reţelele de socializare de Passport Productions arată o echipă de cinci poliţişti punându-i cătuşe protestatarului care a fost trântit pe jos.

http://

„Ieri, la festival de lumini „Spotlight”, mesajul #Rezist proiectat pe Muzeul de Artă şi pe Monumentul Revoluţiei de către Cristian Mihai Dide a fost taxat cu 2.600 de RON de către Poliţia Municipală. Festivalul Spotlight este, în cuvintele Primarului General Gabriela Firea, „o punte de legătură între oameni, un motiv luminos de a-i aduce în inima cetăţii, pentru a se bucura împreună”.

Cu cătuşe şi extremă brutalitate, Dide a fost dus la Secţia 3 Poliţie, aşa cum vedeţi în filmul nostru. Asta după ce a apucat doar să întrebe cu ce bază legală sau mandat poliţiştii îl legitimează într-un spaţiu privat, respectiv pe terasa unui bloc (declarat drept spaţiu public de către poliţistul şef, poliţist care ne-a şi ameninţat că ne va da în judecată dacă vom publica aceste imagini. „Fără probe!” a strigat poliţistul la noi, în timp ce colegul lui a transmis unui coleg pe un ton conspirativ: „E o fată aici care filmează…”).

„United we shine, (denumirea oficială a festivalului), exprimă cum nu se poate mai bine ceea ce acest festival face pentru Bucureşti şi pentru locuitorii săi”, scria Gabriela Firea în deschiderea caietului-program, doar atâta timp cât locuitorii stau cuminţi şi la locul lor – în timp ce, trebuie să adăugăm, cetăţenii care participă cu propriile mesaje de lumină sunt trataţi ca nişte criminali periculoşi. (…)

Întrebarea principală aici este: cum este posibil ca cineva să trimită poliţişti, cu atâta îndârjire, ca să legitimeze şi să amendeze un cetăţean care participa la un eveniment al Primăriei, un festival al luminii – cu lumină! (chiar şi sub o formă de guerrilla). Din ce motiv, altul decât pentru a cenzura mesajul?”, scrie Passport Productions.

Activistul a contestat amenda și a depus și o plângere împotriva polițiștilor care i-au pus cătușe fără a spune pentru ce faptă. Oamenii legii au precizat că activistul a fost încătușat pentru că a refuzat să se legitimeze și a avut și un limbaj injurios.

 

Sursa: Epoch Times

Recomandări

Hunedoara: un copil a fost rănit grav de unchiul său într-un parc

 Polițiștii din Hunedoara l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul care a trântit un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *