duminică , 28 noiembrie 2021 11:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Protest în Ciurchi. Oamenii nemulțumiți că Primăria a aprobat construcţia unui bloc pe spaţiul verde (VIDEO)

Câteva zeci de persoane au protestat în cartierul Tătăraşi din municipiul Iaşi, acuzând Primăria că a aprobat construcţia unui bloc pe spaţiul verde, fără ca ei să fie consultaţi.

Oamenii s-au adunat, ieri după amiază, în zona Ciurchi din cartierul ieşean Tătăraşi, fiind nemulţumiţi că un dezvoltator imobiliar a primit aprobarea Primăriei pentru a construi un imobil pe spaţiul verde dintre blocuri.

Locatarii susţin că mai mulţi copaci au fost deja marcaţi pentru tăiere şi spun că nu au fost consultaţi în privinţa proiectului imobiliar, scrie adevarul.ro.

„Au venit nişte muncitori zilele trecute cu drujbele. Am ieşit mai mulţi locatari afară să vedem ce se întâmplă şi când au văzut reacţia noastră au spus că au venit să caute nu ştiu ce buturugă. Au venit pe şest, ca hoţii”, a precizat o locatară.

Un bărbat care locuieşte în zonă a explicat că a discutat cu primarul Iaşiului Mihai Chirica şi că acesta i-ar fi promis că municipalitatea va oferi proprietarului un teren în altă parte, lucru care nu s-a întâmplat.

La protest au fost prezenţi şi câţiva consilieri locali PNL, precum şi deputatul liberal Marius Bodea, acesta din urmă afirmând că a sesizat deja mai multe instituţii de control pe acest subiect.

Tot ieri, locatarii de la trei blocuri din cartierul ieşean CUG au semnalat că pe spaţiul verde va fi ridicat un bloc de zece etaje, la câţiva metri de imobilele vechi care măsoară patru etaje. Oamenii ameninţă că vor iniţia proteste în perioada următoare.

Recomandări

Biroul Executiv al PNL a votat excluderea lui Ludovic ORBAN din partid

Biroul Executiv Național a decis excluderea din partid a fostului președinte al PNL, Ludovic Orban. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *