duminică , 16 mai 2021 12:15 am
Iasi booked.net
-1°C

Promisiuni: studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgențe Iași va fi depus până la sfârșitul anului

Structura finală a Spitalului Regional de Urgențe Iași a fost stabilită în cadrul ședinței organizate la sediul Băncii Europene de Investiții din București.

La întâlnire au participat şi specialiști din cadrul Consiliului Județean Iași. Aceste etape sunt esențiale pentru definitivarea studiului de fezabilitate și finalizarea cererii de finanțare.

Au fost vizate doar unităţile medicale din Cluj Napoca şi Iaşi, Craiova înregistrând o întârziere de aproximativ 3 luni.

Președintele Consiliului Județean Iași Maricel Popa a declarat că până la sfârşitul anului va fi depus studiul de fezabilitate, scrie radioiasi.ro.

Cu cinci niveluri și o suprafață de aproximativ 120 de mii de metri pătrați, unitatea va dispune de echipamente de înaltă tehnologie ce vor permite efectuarea de proceduri minim invazive chiar și în cazurile extrem de grave.

Costurile întregului proiect al Spitalul Regional de Urgenţă de la Iaşi ar putea ajunge la 500 de milioane de euro.

În prezent, Uniunea Europeană subvenţionează cu 50 de milioane de euro proiectul fiecărui spital, dar la Bruxelles există şi un proiect care propune majorarea acestei sume la 100 de milioane de euro.

Spitalul Regional de Urgențe de la Iaşi va avea 850 de paturi și va fi dat în folosință în anul 2023.

Recomandări

Accident feroviar grav la Sârca

Astăzi a avut loc un accident feroviar grav în județul Iași.  „În jurul orei 11.30, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *