luni , 25 mai 2020 1:31 am
Iasi booked.net
-1°C

Proiectile explozive şi cartuşe, descoperite într-o pădure din judeţul Neamţ

Un aruncător de calibru 50 de milimetri, 28 de proiectile explozive calibru 47 de milimetri, 56 de cartuşe de calibru 7,92 milimetri şi un focos pentru proiectile au fost descoperite, ieri, într-o pădure dintr-un sat din judeţul Neamţ de un bucureştean care avea detector de metale.

Potrivit ISU Neamţ, bucureşteanul a sunat la 112 şi a spus că în comuna Brusturi, sat Poiana, pădurea Poiana, a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, două elemente de muniţie neexplodată.

^

„La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică a unităţii cu o autospecială pirotehnică încadrată cu 3 subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, care a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi şi a descoperit o lovitură de aruncător calibru 50 mm, 28 proiectile explozive calibru 47 mm, 56 cartuşe calibru 7,92 mm şi un focos pentru proiectile, muniţie ce provine din al Doilea Război Mondial”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Pirotehnicienii au ridicat, transportat şi depozitat muniţia descoperită şi urmează să o distrugă în condiţii de siguranţă, scrie mediafax.ro.

reclama adnow

loading...

Recomandări

O familie de ruși a trăit în completă izolare 42 de ani. N-au știut nici măcar că a existat Al Doilea Război Mondial

În 1978, un grup de geologi sovietici aflați într-o misiune în Siberia a descoperit o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *