joi , 2 decembrie 2021 9:56 am
Iasi booked.net
-1°C

Proiecție specială de Ziua Filmului Coreean, la Cinema Ateneu

Cinema Ateneu, din incinta Ateneului Național din Iași, împreună cu Ambasada Republicii Coreea, organizează, pe 29 noiembrie 2019, Ziua Filmului Coreean/Korean Movie Day. În cadrul evenimentului va rula filmul sud-coreean Parasite/Parazit (2019), premiat anul acesta cu trofeul Palme d’Or, la Festivalul de Film de la Cannes.

Scris și regizat de Bong Joon-Ho, reprezentant al noului val sud-coreean, consacrat pentru originalitatea filmelor sale, care se adresează deopotrivă cinefililor, dar și marelui public, „Parazit” este o excelentă satiră, plină de suspans, ce abordează într-o manieră surprinzătoare un subiect universal valabil: inechitățile sociale.

Filmul va rula vineri, 29 noiembrie 2019, de la ora 19.00, iar intrarea la proiecție este gratuită, în limita locurilor disponibile. Rezervările se pot face aici: https://www.ateneuiasi.ro/class/parazit-parasite-ap12-3/

Ziua Filmului Coreean se înscrie în seria de evenimente ocazionate de Săptămânile Culturii Coreene, care urmează să se desfășoare de-a lungul lunii noiembrie, la Iași, București și Timișoara.

„Parazit”

Regia: Bong Joon Ho

Cu: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Woo-sik Choi, Yeo-Jeong Jo

Gen film: Comedie, Dramă

Durată: 132 minute

Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=5xH0HfJHsaY

Recomandări

Ziua mondială pentru siguranţa pacientului

Ziua mondială pentru siguranța pacientului este sărbătorită la 17 septembrie. Aceasta a fost instituită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *