miercuri , 14 aprilie 2021 2:33 pm
Iasi booked.net
-1°C

Proiectele Primăriei Iași sunt rezolvate de către Guvern

Veste bună pentru ieșeni! În scurt vom beneficia de mijloace de transport noi şi nepoluante.
Astfel, cu sprijinul Guvernului vor fi achiziţionate 16 tramvaie noi şi 44 autobuze electrice. Proiectul se află în etapa de licitaţie şi până la sfârşitul lunii iulie se vor cunoaşte ofertanţii. Valoarea totală a achiziţiilor se ridică la aproximativ 80 milioane de euro.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) va livra mijloace de transport în comun în mai multe judeţe din ţară, printre care şi Iaşului, prin intermediul unui program naţional asigurat cu fonduri europene şi guvernamentale.
Deşi primarul Iaşului bravează cu acest proiect, meritul Primăriei este neconcludent. Mai mult decât atât, Iașul a pierdut recent 12 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru achiziţia a aproximativ 30 de autobuze electrice din cauza faptului că nu a reuşit să depună la minister o documentaţie completă, conform solicitărilor din Ghidul de finanţare. Bugetul total alocat a fost de aproximativ 100 de milioane de euro, iar autobuzele programate pentru Iaşi au ajuns în alte oraşe din ţară.
„Ministerul Dezvoltării nu a mai lăsat de această dată lucrurile la mâna Primăriei Iaşi pentru că aici s-a dat dovadă de o crasă incompetenţă, recent, prin încercarea de achiziţie a unor autobuze electrice cu fonduri de la Ministerul Mediului. Până acum totul funcţionează foarte bine, procedura a ajuns în etapa licitaţiei şi în curând se vor cunoaşte ofertanţii. Iaşul va beneficia de consistente fonduri europene şi guvernamentale pentru achiziţia a 44 de autobuze electrice şi 16 tramvaie noi. Îi recomand primarului să fie mai ponderat în aprecieri pentru că nu are niciun merit în acest proiect”, a declarat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Preşedintele PSD Iaşi a mai precizat şi faptul că aşteaptă că Primăria Iaşi să predea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi sectoarele de drum în traversarea oraşului pentru continuarea proiectului de realizare a şoselei de centură. Toate formalităţile sunt îndeplinite, însa se aşteaptă de luni de zile o decizie a primarului Mihai Chirica.

Recomandări

Investiții de 120 de milioane de lei în comunele ieșene

Lista proiectelor CNI în județul Iași cuprinde câteva zeci de proiecte în mai multe localități. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *