luni , 18 octombrie 2021 11:18 am
Iasi booked.net
-1°C

Proiecte pentru Iaşi, votate în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean

S-a făcut încă un pas pentru realizarea Trenului Metropolitan, prin aprobarea încheierii protocolului de asociere între UAT Județul Iași şi UAT Municipiul Iași, Asociația Metropolitană de Transport Iași, Compania CFR și UAT–urile Lețcani, Holboca, Miroslava, Ciurea și Tomești. Protocolul de asociere stabilește modul în care se va derula cooperarea interinstituțională dintre părți pentru îndeplinirea termenelor și pentru asigurarea de personal și resurse financiare.

Consilierii judeţeni au aprobat demararea demersurilor pentru garantarea de către județul Iași a creditului pe care R.A. Aeroportul îl va contracta pentru planul de dezvoltare. Extinderea Aeroportului Iaşi înseamnă în primul rând costruirea unui nou terminal, T4, până în 2023.

Aleşii judeţeni au votat proiectele de reabilitare a podului peste pârâul Tansa, de pe DJ 246, şi de reabilitare a podului peste Râul Bahlui, de pe DJ 280 C.

Pentru proiectul „Călător pe meridiane” s-a aprobat includerea sumei de 35.700 de lei la capitolul de cheltuieli neeligibile. Prin acest proiect, în care partenerii Consiliului Judeţean sunt Consiliul Raional Făleşti şi Primăria Oraşului Făleşti, va fi reabilitat Ansamblul Muzeal care include Bojdeuca lui Creangă.

Recomandări

Discuții pentru introducerea unor noi curse de pe aeroportul din Iași

Aeroportul Internațional Iași continuă demersurile de creștere a numărului de rute ce vor lega orașul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *