marți , 7 decembrie 2021 9:21 am
Iasi booked.net
-1°C

Proiect pentru modernizarea stradelei Sofia Nădejde

Municipalitatea intenționează să modernizeze stradela Sofia Nădejde. Procesul va include supralărgirea arterei rutiere la patru benzi de circulație pe tronsonul pod Cicoarei – strada Cicoarei.

Un proiect de hotărâre care vizează achiziția serviciilor de proiectare și a lucrărilor de construire a fost votat în ședința Consiliului Local de vineri, 20 decembrie.

„Modernizarea stradelei Sofia Nădejde contribuie la îmbunătățirea circulației în zonă și, împreună cu podul nou realizat, constituie o nouă rută între zonele rezidențiale și cartierele centrale. Necesitatea implementării proiectului este rezultatul identificării unor probleme care în momentul de față conduc la utilizarea străzii în condiții foarte rele din cauza degradărilor pronunțate pe toată suprafața drumului, precum și cedarea fundației pe aproximativ 20% din suprafața străzii”, se arată în hotărârea menționată.

Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 3.327.941,29 lei, cu TVA, durata sa de realizare fiind estimată la 12 luni. Strada, care are o lungime de 318 metri, va suferi următoarele îmbunătățiri: realizarea structurii rutiere, modernizarea sistemului de colectare și evacuare a apelor de suprafață, modernizarea trotuarelor, amenajarea intersecțiilor cu străzile laterale, executarea canalelor tehnice pentru rețele de telecomunicații și realizarea și montarea de marcaje rutiere.

Recomandări

ATENȚIE ȘOFERI! Lucrări și restricții de circulație pe stradelele Uzinei și Varianta Uzinei

Începând de vineri, 10 august, până miercuri, 22 august, între orele 8.00 și 18.00, echipele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *