miercuri , 14 aprilie 2021 3:16 pm
Iasi booked.net
-1°C

Proiect de reamenajare a zonei centrale din Municipiul Iași. Ce părere aveți?

Municipalitatea ieșeană intenționează să dea o altă față unei zone centrale, de interes pentru comunitate. Este vorba despre zona care cuprinde Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul ”- esplanada Palatului Culturii – pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt și Teatrul Național „Vasile Alecsandri”.

Acolo ar urma să aibă loc o reamenajare, printr-un proiect amplu ce include și demolarea clădirii în care a avut sediul E.On, chiar la intrare în mall.

Anunțul cu privire la aceste schimbări a fost făcut de către primarul Mihai Chirica, zilele trecute, când a avut loc ședința Consiliului Local.  „Ar trebui plantați copaci în acea zonă, dacă tot ați tăiat copacii de la palat, să fie un adevărat parc, nu un câmp cu flori”, a sugerat un ieșean pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iași.

Iată ce a declarat edilul local despre această reamenajare și care este viziunea sa cu privire la imaginea de ansamblu a proiectului.

„Lucrările realizate până acum în zona esplanadei din fața Palatului Culturii reprezintă doar o punere în valoare a fațadei acestui monument istoric. Proiectul, care va uni Teatrul «Luceafărul», esplanada din fața Palatului Culturii, pietonalul Ștefan cel Mare, esplanada din fața Teatrului Național și Teatrul Național, va fi unul de anvergură. Pentru aceasta va fi organizată și o licitație. Dar, mai întâi, va fi supus atenției Consiliului Local, vom vedea dacă se poate construi o parcare subterană sau dacă putem găsi o altă soluție de acces. Mai sunt lucrări de efectuat.

Drumul din spatele Palatului Culturii este complet neamenajat. A fost lăsat așa de Ministerul Culturii pentru că acea zonă trebuia să fie drumul de acces pentru echipamentele de stingere a incendiilor. Așadar, mai sunt încă lucruri de rezolvat și vrem să fie cuprinse toate în cadrul unui proiect tehnic amănunțit. Totodată, la propunerea reprezentanților Palas, care au primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, clădirea E.ON din acea zonă e propusă pentru desființare. Esplanada din fața Teatrului «Luceafărul» va rămâne liberă, complet reabilitată, într-un raport vizual direct cu Palatul Culturii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Recomandări

Ieșenii vor avea autobuze eletrice

Un proiect derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) va ajunge în curând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *