miercuri , 1 decembrie 2021 4:15 am
Iasi booked.net
-1°C

Proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în Iași, de 509 milioane de euro

Astăzi a fost prezentat Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași. Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din istoria recenta a Iasului si are o valoare de 509 milioane de euro.

Prin acest proiect se vor realiza lucrări de infrastructură de alimentare cu apă potabilă, colectare și epurare a apelor uzate în 41 de UAT-uri din județul Iași și 4 UAT-uri din județul Neamț.

”Cred că pentru județul nostru și pentru întreaga regiune a Moldovei, acest proiect este unul foarte important, pentru că prin acești 509 milioane de euro, nu doar că doar 41 de comunitătți din județul nostru vor beneficia de extindere sau de înființarea rețelei de apă și canalizare. Pentru Iași 200 de mii de gospodării care vor fi alimentate înseamnă enorm de mult ca și populație. Pentru regiunea Moldovei e un semn pozitiv pentru că a noastră companie Apa Vital, sunt convins că într-un viitor nu foarte îndepărtat va asigura servicii de apă și canalizare nu doar din județe Iași și Neamț, cum se întâmplă astăzi, ci ne vom extinde și la nivelul regiunii.”- a declarat Costel Alexe, președinte CJ Iași

În zona metropolitană a Iașului există localități care nu au dezvoltat sistemul de apă și canal. De exemplu în comuna Ciorteși, peste sute de gospodării au fântâni proprii. Pe raza comunei, suma estimată pentru proiectul de infrastructură a apei este de aproximativ 1 milion 200 de euro. Suntem prinși în lotul 12.

Compania Apa Vital a semnat și contracutl de furnizare a apei potabile și în regiunea Moldova.

”S-a semnat contractul în Republica Moldova, de către directorul general Mihai Doruș și partea moldovenească. Sunt convins că până la finalul anului vom face deja recepția rețelei și evident vom furniza după gaze naturale în Republica Moldova și apă potabilă.”- a declarat Costel Alexe, președinte CJ Iași

Recomandări

Mai multe străzi din Iași nu vor avea apă, joi

În scopul înlocuirii unui robinet vană defect, situat la intersecția bulevardului Alexandru cel Bun cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *