vineri , 16 aprilie 2021 2:43 pm
Iasi booked.net
-1°C

Proiect de 300 de milioane euro pentru construirea unui nou Institut Regional de Boli Cardiovasculare la Iaşi

Printre partenerii din proiect se numara si Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru fiind prezent ieri la Iasi pentru a semna acordul. Intentia este a fi construit un Institut Regional de Boli Cardiovasculare.

Valoarea estimata a proiectului se ridica la 300 milioane euro. Potrivit sefului Consiliului Judetean Costel Alexe, 150 milioane euro ar urma sa fie asigurate din Planul National de Redresare si Rezilienta, iar celelalte 150 milioane euro din credite contractate de autoritatile locale si/sau centrale. Vă reamintim că zilele trecute, Consiliul Județean Iași a aprobat încheierea unui protocol cu Ministerul Sănătății, comuna Miroslava și Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof.Dr. George I.M. Georgescu” pentru ridicarea noii unități medicale la marginea orașului

Finantarea pe PNRR nu este o certitudine la acest moment: Iasul va intra in competitie cu alte judete pentru accesarea de sume din fondul de 1.2 miliarde euro disponibil pe zona de sanatate in PNRR, potrivit stireadeiasi.ro.

Este o zi frumoasa astazi ca semnam acest acord. Il semnez cu speranta ca in judetul Iasi va fi construit Institutul de Boli Cardiovasculare”, a declarat Grigore Tinica.

Recomandări

Ieșenii vor avea autobuze eletrice

Un proiect derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) va ajunge în curând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *