marți , 15 iunie 2021 4:36 pm
Iasi booked.net
-1°C

Programul manifestărilor de astăzi la Iași

În cursul zilei de astăzi, 10 iunie 2021, vor avea loc o serie de manifestări dedicate Zilei Eroilor. Aceasta este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate.

Manifestările de Ziua Eroilor 2021 vor începe în jurul orei 9:00 în comuna Ciurea. În Parcul memorial 1917 va avea loc o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane la bustul comandorului Alexanduru Cătuneanu. Evenimentul va cuprinde muzica militară, depunere de coroane și discursuri ale oficialităților. Ulterior, la ora 12:00, vor avea loc o serie de manifestări în Cimitirul Eternitatea, unde se va desfășura o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane la parcela Eroilor Români din Primul Război Mondial. Tot la ora 12:00, se vor trage, timp de 1 minut, clopotele tuturor lăcașelor de cult. La ora 12:50 va avea loc o ceremonie similară la parcela Eroilor Români din al Doilea Război Mondial. La ora 12:55 se va desfășura o ceremonie la mormântul eroului slt. Bogdan Hâncu, căzut în teatrul de operații din Afganistan.

Ceremonia va continua apoi la parcela Militarilor Ruși din cele două războaie mondiale, eveniment care va începe la ora 13:00. Zece minute mai târziu se va desfășura o ceremonie și la parcela Militarilor Francezi căzuți în cele două războaie mondiale, iar la ora 13:15 va avea loc un eveniment similar la mormântul eroilor catolici din Primul Război Mondial. La ora 13:25 va avea loc un eveniment la Parcela Militarilor Germani din cel de-Al Doilea Război Mondial.
Cu începere de la ora 14:00, la Cimitirul Evreiesc din Păcurari vor avea loc o serie de manifestări la parcela Eroilor Evrei din Primul Război Mondial.

De la ora 14:30 se vor desfășura o serie de evenimente la Cimitirul Eroilor Neamului din comuna Lețcani. La această manifestare vor participa reprezentanți ai Prefecturii Iași, ai Consiliului Județean Iași, ai Primăriei comunei Lețcani, veterani de război, precum și de la Garnizoana Militară Iași. Un alt eveniment va avea loc mâine, 11 iunie 2021, de la ora 11:00. Conform autorităților locale, în cursul zilei de mâine vor avea loc recepția lucrărilor de reabilitare și slujba de sfințire a Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Galata. Pe lângă primarul Mihai Chirica, la eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților locale, Armatei etc., iar slujba de sfințire va fi săvârșită de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Recomandări

Momente speciale cu ocazia Zilei Eroilor la Iași

Primăria Municipiului Iași va organiza, în colaborare cu alți parteneri instituționali, două momente speciale cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *