Programul curselor expres pe linia 50 va fi modificat în perioada 16 mai – 15 august 2023

0
255
Vă prezentăm programul curselor expres pe linia 50, valabil în perioada 16 mai – 15 august 2023, cu ajustări ale timpilor de parcurs, ținând cont de traficul aglomerat în anumite intervale orare.
Așa cum s-a comunicat deja, frecvențele curselor pe linia 50 a crescut în contextul restricțiilor de circulație pe drumul de acces către și dinspre Aeroport. Acestea rămân în vigoare până la finalizarea lucrărilor de amenajare a noii parcări de la Aeroport. Ce presupun aceste restricții aflați din comunicatul transmis de Primăria Iași (link în primul comentariu).
Autobuzele CTP Iași asigură transferul din oraș către Aeroport (și retur), pe traseul următor:
  • Gară- Piața Unirii – Tg. Cucu – Aeroport
și
  • Aeroport – Tg. Cucu – Piața Independenței – Gară.
Autobuzele circulă zilnic, inclusiv noaptea, și opresc în fața terminalului T1.
Potrivit informării transmise de Compania de Transport Public Iasi, întrucât lipsa trotuarelor de pe Strada Ciric nu permite îmbarcarea/debarcarea în siguranță, transportul călătorilor care vin cu mașinile personale și le lasă în parcările de la Ciric, se desfășoară astfel:
  • călătorii vor fi îmbarcați în autobuzele de pe traseul 50, din dreptul parcărilor 1 și 3 Ciric, pe direcția Aeroport – Gară, apoi vor fi debarcați în Stația Roua Residence. Vor traversa pe partea cealaltă a străzii pentru a fi preluați de către autobuzele care circulă în direcția Gară – Aeroport
SAU
  • călătorii se vor deplasa pe jos din zona parcărilor până la Stația Roua Residence, de unde vor fi preluați de autobuzele de pe traseul 50, din direcția Gară – Aeroport.
  • de asemenea, autobuzele care vin de la Gară spre Aeroport, opresc și în Stația Telegondola
2. Persoanele care își lasă mașina într-una dintre cele trei parcări, pot merge pe jos 100 de metri înspre Aeroport, prin zona pietonală, și traversează pe trecere spre stația menționată.
Accesul în autobuze se face în baza unei legitimații de călătorie, abonament sau bilet (3 lei, valabil 120 de minute de la validare). Biletele pot fi achiziționate de la șofer, cu plata cash / prin intermediul POS-urilor din mijloacele de transport public, cu ajutorul cardului bancar contactless / în mod electronic, prin aplicația 24Pay (sms sau plata cu cardul bancar).
Recomandăm ieșenilor care trebuie să ajungă la Aeroport, să folosească autobuzul 50, dacă nu au însoțitori care să îi aducă la aeroport cu mașina. Pentru cei care vin din alte zone, în mod deosebit, Primăria a alocat 256 de locuri de parcare la Ciric. Tarifele sunt: 3 lei /zi pentru mașinile mici și 10 lei /zi pentru autocare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.