miercuri , 27 ianuarie 2021 10:31 pm
Iasi booked.net
-1°C

Programul „Casa Verde” mai este disponibil ieșenilor

Cei care locuiesc în mediul rural și vor să instaleze panouri fotovoltaice mai pot depune proiectele la Agenția Fondului pentru Mediu. Programul „Casa Verde Fotovoltaice” este disponibil celor interesați până la epuizarea fondurilor.

Anul acesta s-au înscris deja în program 90 de ieșeni, iar dacă vor avea dosarele eligibile, vor putea obține finanțarea de la stat. Alți 66 au instalat deja panourile fotovoltaice pe locuințele din mediul rural. Finanțarea se acordă în procent de până la 90 la sută din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei, pentru fiecare proiect.

Suma finanțată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii. Scopul programului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și livrarea surplusului în sistemul energetic național.

Reamintim că Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat, în data de 10 septembrie 2019, înscrierile persoanelor fizice în programul Casa Verde Fotovoltaice, în vederea efectuării unei analize a modului de funcționare a acestui proces. În urma acestor verificări, au fost sesizate inclusiv organele abilitate pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică.

Recomandări

O companie ieșeană a primit nota 10 pentru comunicarea cu investitorii

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a publicat pentru a doua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *