Lucian Miron este șeful Clinicii de Oncologie din Iași și vicepreședintele al Societății Naționale de Oncologie, care grupează o parte a celor 500 de medici oncologi din România.
Potrivit publicației libertatea.ro, el și soția lui, Ingrid, și ea medic oncolog la Spitalul de copii “Sf. Maria” din Iași, au fost testați pe 16 martie la întoarcerea din Franța, ”unde am stat o zi, pentru că eu aveam nevoie de medicamente specifice că am făcut un transplant de ficat”, povestește femeia. El a ieșit pozitiv la COVID-19, ea, negativă.
În ultimele zile, mai multe cazuri neobișnuite au ieșit la iveală la Spitalul de Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași. Un medic neurochirurg venit de la Suceava are, de aproape patru săptămâni, rezultate pozitive de COVID-19. ”Și testul de pe 13 aprilie mi-a ieșit tot pozitiv. Nu pot să-mi explic”, a declarat chiar azi medicul Manuela Șestac pentru Libertatea. Un alt pacient are rezultate pozitive de 30 de zile, prelevate la Iași și analizate în laboratorul aceluiași spital de infecțioase. Un al doilea medic de la Suceava stă și el de patru săptămâni la Spitalul de Infecțioase. La el, un test de control de acum câteva zile a fost negativ, dar următorul a ieșit pozitiv, conform informațiilor confirmate joi, 16 aprilie, de către Libertatea. Alternanța testelor este posibilă, dar medicii sunt nedumeriți în privința persistenței bolii pe durata unei luni. Libertatea începe publicarea unui alt caz de la același spital de Boli Infecțioase, în care un medic oncolog din Iași a fost testat pozitiv, apoi, deși era asimptomatic, nu i s-a mai făcut nici un test vreme de 12 zile. Când testul a venit negativ, prof dr. Lucian Miron s-a externat și a avut curiozitatea să-și facă, apoi, mai multe teste, inclusiv unul plasmatic cantitativ. ”Testul arată că nu am avut niciodată COVID-19”, a spus el și a pus la dispoziția publicului analiza.