Profesor de sport acuzat că agresează elevii la ore: „I-a pus mâna în piept și l-a dat cu capul de perete”

Date:

Încă un profesor este acuzat că-şi agresează elevii! Părinţii spun că bărbatul, care predă educaţie fizică la o şcoală din București, ar fi dat un copil cu capul de perete, în timpul orei de sport. Alţi elevi susţin că au fost loviţi pentru că făceau gălăgie. Profesorul neagă totul în faţa părinţilor, dar trebuie să dea explicaţii şi în faţa inspectoratului școlar, care a deschis o anchetă.

„A fost împins la perete, i s-a pus mâna în piept şi l-a dat cu capul de perete, a jucat mingea practic cu el de perete”, explică mama unui copil de şapte ani, de la şcoala 127 din Capitală, care refuză să mai meargă la orele de sport. Băiatul spune că profesorul l-a agresat. Şi nu e singurul elev care-l acuză, scrie observator.tv.

Bărbatul este suplinitor şi o înlocuieşte pe fosta profesoară, care a intrat în concediu de maternitate. Împotriva lui, zeci de părinţi au semnat o plângere la Inspectorat.

Îl ridică, îl zdruncină, ţipă la el, îl izbeşte, îi trage de păr, nu îi lasă nici cu apă în sala de sport. Nouă ne este frică să ne lăsăm copiii la şcoală la orele dânsului ca să nu se întâmple tragedii şi mai mari – Florentina Sulger, mama unui elev de clasa întâi

„Este o formă de abuz. Copilul, pur şi simplu, poate să o consimtă, să considere că o merită, să considere că este normală, în ciuda emoţiilor de background pe care el le poate dezvolta în jurul acelor experienţe”, explică Jeni Chirian, psiholog.

Orice derapaj de acest tip sau mult mai grav, cum s-au întâmplat în trecut, se pedepseşte cu un avertisment verbal, scris, cu diminuarea salariului şi ultima pedeapsă şi cea mai gravă este desfacerea contractului de muncă – Marina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Este al treilea caz în mai puţin de o lună când un profesor este acuzat că agresează elevii de la clasă. Chiar dacă se ajunge şi la desfacerea contractului de muncă, legea le permite oricând cadrelor didactice să se înscrie la o altă şcoală.

Profesorul acuzat nu a putut fi contactat. Explicaţii prea multe nu le-a dat nici părinţilor revoltaţi.

A venit cu buza spartă. I-am cerut explicatii dânsului și nu a știut să-mi dea o explicație concretă, mi-a zis că problema este la copiii noştri – Ana Calotă, mama unui elev

Numărul cazurilor de profesori agresivi a crescut, odată cu deprofesionalizarea învăţământului românesc.

Asociaţiile de părinţi şi cele profesionale ale cadrelor didactice cer o testare mai eficientă la nivel psihologic şi chiar psihiatric pentru cei care se ocupă de educaţia copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...