Produsele din CARNE sunt atent STUDIATE de către specialiștii de la USV IAȘI

Date:

Solicitările venite din partea producătorilor de alimente, agenților economici sau băcăniilor pentru opiniile specialiștilor Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, bazate pe cercetare și cunoaștere sunt în continuă creștere.

Ultimul exemplu este al unui producător specializat în obținerea produselor tradiționale din carne, de tip crud – uscat, care a încheiat un parteneriat cu USV Iași pentru o perioadă de trei ani, prin care își dorește realizarea celor mai bune produse cu ajutorul cadrelor didactice și cercetătorilor.

În laboratorul de control și expertiză a cărnii și a produselor din carne, membrii echipei de cercetare realizează determinări ale probelor care le sunt puse la dispoziție periodic de către partenerii din proiect.

Producătorul, specializat în obținerea produselor tradiționale din carne, de tip crud – uscat, a înțeles că activitățile de cercetare, dezvoltare, testare a produselor din portofoliu reprezintă un factor cheie al succesului pe piață. Drept urmare, a început o colaborare cu organizația noastră de cercetare care are ca scop stimularea transferului de cunoștințe în domeniul procesării cărnii.

În laboratorul de control și expertiză carne și a produselor din carne, în cadrul acestui proiect de cercetare pe care-l avem încheiat cu partenerii noștri de la Codru Boieresc, testăm produsele lor pentru a regăsi elemente de caracterizare a structurii nutritive, a gradului de prospețime și a termenelor de valabilitate.

Încercăm să îmbunătățim fișele tehnologice, să justificăm structurile nutritive și parametrii caracteristici pentru identificarea unor produse de o înaltă calitate. Foarte important pentru noi este să urmărim dinamica produselor în timp pentru că acestea nu au adaos de aditivi, de potențiatori de aromă sau de elemente ce măresc structura proteică a produsului”, a declarat șef lucr. dr. Marius Ciobanu, din cadrul Departamentului de tehnologii alimentare, Facultatea de Agricultură a USV Iași.

Deoarece este cunoscută preocuparea continuă a consumatorilor față de calitatea produselor din carne, specialiștii implicați în proiect au participat inclusiv la un webinar realizat tocmai pentru a fi dezbătute teme interesante legate de acest subiect împreună cu invitați din mediul de afaceri, cu producătorul tradițional ale cărui produse au fost testate în laboratoarele de cercetare ale USV Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

280 de amenzi și 22 de permise de conducere reținute duminică de polițiștii ieșeni

Poliţiştii ieşeni au intervenit duminică la peste 100 de...

Turcia cere ajutorul NATO după cutremure: cel puțin 1.300 de oameni au murit

Turcia a cerut oficial luni ajutorul NATO după cutremurele...

Proiectul de reabilitare a Spitalului de Pediatrie, realizat în proporție de peste 96%

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a efectuat, astăzi,...

Avertizare ANM: un val de frig va cuprinde România în următoarele zile

Interval de valabilitate: 5 - 10 februarie Fenomene vizate: val...