miercuri , 25 noiembrie 2020 6:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Producătorii avertizează: Ar putea creşte preţul sucurilor în prag de sărbători

Acciza va dubla preţul sucurilor. Propunerea legislativă privind introducerea băuturilor răcoritoare cu un conţinut ridicat de zahăr în categoria produselor pentru care se percep taxe a trecut săptămâna trecută de Senat, prin adoptare tacită, ca urmare a împlinirii termenului pentru dezbatere şi adoptare.

Prin modificările aduse Codului fiscal, propunerea legislativă prevede introducerea băuturilor răcoritoare cu un conţinut ridicat de zaharuri libere în categoria produselor pentru care se percep, direct sau indirect, taxe speciale asupra consumului (accize armonizate), precum şi exceptarea de la plata accizelor a sucurilor din fructe fără adaos de zaharuri, a băuturilor răcoritoare destinate consumului propriu fabricate de persoanele fizice şi a băuturilor răcoritoare produse pe loc, prin stoarcere, vândute neîmbuteliate, prevede proiectul iniţiat de parlamentari din tot spectrul politic.

^

De asemenea, prin modificările aduse Legii sănătăţii, băuturile răcoritoare cu un conţinut ridicat de zaharuri libere au fost incluse în categoria produselor asupra cărora au fost instituite contribuţii în scopul combaterii consumului excesiv de astfel de produse (tutun, băuturi alcoolice) şi pentru finanţarea cheltuielilor de sănătate.

Continuarea aici

reclama adnow

Recomandări

ANPC a aplicat amenzi în sumă totală de 1 milion de lei pentru nereguli privind comercializarea băuturilor răcoritoare și a sucurilor din fructe

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a aplicat, în urma controalelor efectuate în perioada 29 iulie-9 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *