joi , 28 ianuarie 2021 9:21 am
Iasi booked.net
-1°C

Prinși la intrarea în țară: 19 migranți ascunși într-un microbuz care transporta cabluri electrice în Cehia, depistați în Vama Bechet

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – P.T.F. Bechet au descoperit 19 cetățeni irakieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un microbuz, condus de un șofer sârb.

În data de 21.10.2018, la ora 10.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb la volanul unui microbuz, marca Fiat Ducato, care transporta, conform documentelor, cabluri electrice din Turcia, pentru o societate din Cehia.

În baza analizei de risc, polițiști de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind, ascunşi în compartimentul marfă al microbuzului, nouăsprezece persoane, cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni -13 bărbaţi, 3 femei şi 3 minori – adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, iar minorii între 7 şi 17 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă  într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul sârb a declarat că nu ştie cum s-au ascuns persoanele respective în microbuz.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi șoferul sârb au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Recomandări

Cehia închide școlile, restaurantele, muzeele și sălile de fitness

Republica Cehă impune o nouă serie de măsuri restrictive ca răspuns la o creştere record …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *