vineri , 26 februarie 2021 8:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primul tramvai nou va ajunge la Iași, cel mai târziu, la finalul anului următor

La Iași a fost semnat luni, 11 noiembrie, un contract important pentru modernizarea transportului public din Municipiul Iași.

Este vorba despre contractul de achiziție, prin intermediul fondurilor europene, a 16 tramvaie moderne, cu o lungime minimă de 26 de metri, care vor urma să deservească mai multe zone în care infrastructura de profil va fi modernizată. Câștigător al licitației aferente a fost desemnată compania turcească Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Ihr. A.Ş.

„Este un moment istoric, pentru că de peste 40-45 de ani în Iași nu au mai fost aduse tramvaie noi. De fiecare dată ne uitam cu invidie la alte orașe, mai ales din afara granițelor țării, văzând cum arată tramvaiele de acolo, cât de elegante și bine echipate tehnologic sunt. Iată că a venit și momentul nostru. Odată cu apariția primelor tramvaie noi, Municipiul Iași va putea să se alinieze în rândul marilor orașe ale Europei. Acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu am fi fost finanțați de Comisia Europeană și dacă echipa din Primărie nu și-ar fi făcut treaba. A fost o licitație foarte strânsă, la care au participat o fabrică din Polonia și una din Turcia, câștigătoare fiind desemnată cea de-a doua firmă. Noi mai avem experiență în relația cu firmele turcești în ceea ce privește modernizarea parcului de transport public de călători, prin aducerea celor 100 de autobuze moderne, la începutul mandatului meu de primar. Firma are origine germană, ulterior mutându-se în Turcia. A furnizat tramvaie pe tot teritoriul Europei și va furniza și la noi”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă.

Edilul Municipiului Iași a mai anunțat că primul tramvai ar trebui să ajungă cel mai târziu la sfârșitul anului viitor.

„Suntem onorați să semnăm acest contract. Este al doilea contract pe care îl avem în România, după cel de la Timișoara. Sunt absolut convins că va fi un proiect de succes și Iașul va primi cele mai bune tramvaie”, a declarat Yigt Belin, Senior Executive in Business Development, Sales and Bidding al companiei din Turcia.

Recomandări

Tramvaiul Mărțișorului în Iași

Duminică, 28 februarie 2021, venirea primăverii este anunțată printr-un nou eveniment cu ajutorul Tramvaiului Mărțișorului. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *