miercuri , 14 aprilie 2021 1:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primele candidaturi pentru șefia DNA: Florentina Mirică, Marius Iacob, Cristian Lazăr şi Elena Grecu

Procurorii Florentina Mirică, Marius Iacob, Cristian Lazăr şi Elena Grecu și-au depus luni candidaturile pentru funcția de procuror șef al DNA.

 

Procurorul Elena Grecu şi-a depus luni candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Elena Grecu este procuror la DNA şi este al patrulea candidat înscris la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorul Cristian Lazăr de la Parchetul General şi-a depus candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cristian Lazăr a confirmat pentru Agerpres. că s-a înscris la selecţia organizată pentru şefia DNA.

Procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, a ajuns la sediul Ministerului Justiţiei pentru a-şi depune candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Marius Iacob le-a spus jurnaliştilor că a venit la MJ să se înscrie la selecţia pentru şefia DNA, informează Agerpres.

Prima candidatură depusă, Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, şi-a depus și ea, luni, candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA.

Candidatura Florentinei Mirică a fost confirmată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Procurorul anticorupţie Florentina Mirică instrumentează dosarul CNAS, în care sunt vizaţi 90 de funcţionari ai Casei de Asigurări de Sănătate, oameni de afaceri şi firme din domeniul îngrijirii la domiciliu. Aceştia au fost trimişi în judecată în urmă cu zece zile.

Mirică s-a numărat printre sutele de procurori care în urmă cu două luni au semnat o scrisoare deschisă prin care cereau respectarea independenţei justiţiei.

În 2014, Florentina Mirica a fost numită de Laura Codruţa Kovesi la conducerea Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA.

 

Sursa: Știrile Pro TV

Recomandări

Un grup de bărbați din Tulcea a fost arestat după ce a violat o minoră

Potrivit procurorilor DIICOT, care se ocupă de acest caz, incidentul a avut loc în luna …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *