joi , 9 decembrie 2021 4:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primarul Mihai CHIRICA vrea lockdown în IAȘI: ”Măcar două săptămâni, pentru a opri răspândirea COVID”

Mihai Chirica a declarat in cursul zilei de ieri ca un lockdown ce ar putea debuta odată cu începerea vacanței pentru elevi ar putea duce la stabilizarea sistemului medical si la oprirea răspândirii COVID.

„Aș lua o decizie foarte radicală și odată cu începerea vacanței pentru elevi, luna viitoare, aș pune lockdown măcar două săptămâni de zile pentru stabilizarea sistemului medical, oprirea răspândirii COVID și pentru luarea unor măsuri în condiții speciale”, a spus Mihai Chirica.

Declarația primarului vine în contextul în care spitalele din Iași sunt sufocate de pacienți COVID, iar în secțiile de Terapie Intensivă nu mai există niciun pat liber.

Autoritățile din județ ar urma să operaționalizeze noi paturi de Terapie Intensivă în Spitalul Modular de la Lețcani, unde există deja 28 de locuri la ATI. Spitalul a fost redeschis săptămâna trecută, după ce a stat închis mai bine de nouă luni.

Mihai Chirica crede că un lockdown ar putea reduce rata de infectare din județ, care, marți, a ajuns la 12,5 la mia de locuitori.

Recomandări

Primarul Mihai CHIRICA: ”Facem un nou pas, decisiv, pentru proiectul Spitalului REGIONAL de Urgență de la IAȘI”

În ședința de Guvern de astăzi, 8 decembrie 2021, la solicitarea domnului prim-ministru ca subiectul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *