vineri , 21 ianuarie 2022 5:25 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primarul Mihai Chirica va primi Decorația Regală „Nihil Sine Deo”

Vineri, 25 octombrie, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Regal din București, primarul Mihai Chirica va primi din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, Decorația Regală „Nihil Sine Deo”.

Alături de Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate” și de Crucea Casei Regale a României, Decorația Regală „Nihil Sine Deo”, înființată de Regele Mihai I la 30 decembrie 2009, este o distincție care se acordă prin decizia Șefului Familiei Regale a României.

Potrivit regulamentului, Decorația Regală „Nihil Sine Deo” este acordată personalităților marcante din domeniul social, științific, educațional, cultural, spiritual, economic, politic și militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanță de înalt nivel, au avut o inițiativă ieșită din comun, au dat dovadă de generozitate și spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăți prezentul românesc. Decorația poate fi acordată ambasadorilor sau foștilor ambasadori români sau străini care au adus un aport incontestabil relațiilor României cu lumea. Decorația se poate acorda unor instituții sau organizații, dacă activitatea lor este în mod unitar circumscrisă criteriilor de mai sus.

Decorația Regală „Nihil Sine Deo” se poate acorda unui număr de maximum 200 de personalități în viață, cetățeni români și străini. În numărul de 200 se includ și instituțiile sau organizațiile distinse. Decorația Regală „Nihil Sine Deo” respectă cu fidelitate distincțiile create de fondatorul Casei Regale și Statului român modern, Carol I. Totodată, ea este un simbol al trăiniciei, continuității, tradiției și legitimității istorice a Casei Regale.

Posesorii Decorației Regale „Nihil Sine Deo” vor sărbători ziua Decorației în fiecare an la 20 aprilie, ziua de naștere a Regelui Carol I (1839) și ziua în care a fost ales Domnitor al Principatelor Române Unite (1866).

Mai multe informații despre Decorația Regală „Nihil Sine Deo” sunt disponibile aici: https://familiaregala.ro/ordine-si-decoratii/nihil-sine-deo.

Recomandări

Ce decizie politică a luat primarul Mihai Chirica după ce a fost trimis în judecată de DNA

Mihai Chirica a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu va demisiona de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *