marți , 27 iulie 2021 1:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Turcia în România

Primarul Mihai Chirica a avut ieri, 11 iunie 2021, la Palatul Roznovanu, o întâlnire oficială cu Excelența Sa doamna Füsun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia în România, aflată în Iași pentru o vizită de trei zile.

Excelența Sa a fost însoțită de o delegație formată din angajați ai Ambasadei Republicii Turcia în România și membri ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci – TIAD. La întâlnire a participat și Adrian Butucă, consul onorific al Republicii Turcia la Iași.

Discuțiile au vizat atât posibilitatea de dezvoltare a relațiilor culturale bazate pe o îndelungată istorie comună și a colaborărilor academice, precum și a schimburilor turistice, mai ales că pentru români Turcia este una dintre destinațiile preferate de vacanță. Cele două părți au abordat și dorința reciprocă de a dezvolta noi proiecte în domeniul medical și de a identifica noi oportunități de investiții la Iași.

Primarul Mihai Chirica a vorbit despre colaborările de succes existente și a prezentat Parcul Industrial Fortus, lansând în acest sens o invitație investitorilor turci interesați de industria grea, în particular de industria componentelor feroviare.

Discuțiile au vizat și relațiile directe între administrații locale, conducerea orașului turc Giresun fiind interesat de o colaborare cu Municipiul Iași, precum si identificarea de proiecte culturale comune care sa pună in valoare numeroasele elemente comune, de la limbaj la elemente culinare, vestimentare sau de arhitectură.

Primăria Municipiului Iași are în derulare un important contract, finanțat cu fonduri europene, în parteneriat cu o companie turcească. Astfel, pe 11 noiembrie 2019 primarul Mihai Chirica a semnat cu compania turcească Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Ihr. A.Ş, contractul de achiziție a 16 tramvaie moderne, cu o lungime minimă de 26 de metri. Cele 16 tramvaie Bozankaya vor fi livrate în cursul anilor 2021 și 2022. Valoarea totală a achiziției celor 16 tramvaie este de 140.964.270 lei, fără TVA (167.747.481,3 lei, cu TVA), adică aproape 35 de milioane de euro.

Recomandări

Noi oportunități de colaborare cu Turcia

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit joi, 22 iulie, la Palatul Roznovanu, cu o delegație a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *