marți , 7 decembrie 2021 8:34 am
Iasi booked.net
-1°C

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Franceze

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit astăzi, 29 iunie 2021, la Palatul Roznovanu – sediul Primăriei Municipiului Iași, cu Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România. Excelența Sa a fost însoțită de Radu Grădinaru, consulul onorific al Franței la Iași, și de Muriel Augry – Merlino, directorul Institutului Francez din Iași.

În contextul discuțiilor privind necesitatea intensificării relațiilor economice, edilul-șef și Ambasadorul au analizat oportunitatea înființării unui club de afaceri româno – francez, care să contribuie la creșterea prezenței companiilor cu capital francez nu numai în Municipiul și Județul Iași, ci în întreaga Regiune Nord – Est, precum și a firmelor românești din regiune în Franța.

În ceea ce privește cooperarea culturală, primarul Mihai Chirica a prezentat din nou oportunitatea ca Palatul Braunstein, monument istoric consolidat și refuncționalizat cu fonduri europene de municipalitatea ieșeană, să găzduiască în viitor Institutul Francez din Iași, alături de Centrul Cultural German Iași și alte instituții similare.

Nu în cele din urmă, edilul-șef a mulțumit Excelenței Sale pentru participarea și implicarea Ambasadei Republicii Franceze în evenimentele de comemorare a 80 de ani de la Pogromul de la Iași, primind, la rândul său, felicitări pentru organizarea acestor manifestări.

 

Recomandări

Mihai Chirica vorbeşte despre începutul anului şcolar

Primarul Mihai Chirica susține azi, de la ora 12.00, o conferință de presă. Edilul abordează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *