miercuri , 19 ianuarie 2022 12:38 am
Iasi booked.net
-1°C

Primarul Mihai Chirica, întrevedere la Barcelona cu primarul Berlinului, Michael Muller

În cea de a doua zi a Smart City Expo World Congress, eveniment organizat la Barcelona, primarul Mihai Chirica a avut o întrevedere programată cu primarul Berlinului, Michael Müller.

„A fost o deosebită plăcere și onoare să putem schimba primele noastre impresii, dar mai ales să pot aduce acasă, în orașul culturii românești, experiența acestui frumos și important oraș al Europei. Am discutat cu domnul primar în special despre problema mobilității în orașele mari, aceasta fiind o preocupare fundamentală pentru ambele municipalități, și am convenit să inițiem un schimb aplicat de experiență între specialiștii din Berlin și din Iași. Trebuie să preluăm toată experiența mondială în vederea introducerii politicilor de tip Smart City ca soluții de gestionare eficientă a resurselor și de dezvoltare a serviciilor publice. Mobilitatea urbană este marea suferință a Europei, iar soluțiile inteligente integratoare pot deveni soluții de succes, ele facilitând accesibilitate neîngrădită a tuturor cetățenilor, protecția mediului și gestionarea eficientă a resurselor”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Reamintim că, la Gala de Excelență care a avut loc marți, 30 octombrie, la Hotel Crowne Plaza din București, proiectul primăriei ieșene „Un nou început” a primit diploma de aur și trofeul „Smart Cities of Romania Champions 2018” la categoria „Mobilitate în comunitățile sustenabile inteligente”. Totodată, proiectul „Un oraș al oamenilor pentru oameni” a primit diploma de argint la categoria „Politici și strategii pentru comunități sustenabile inteligente”.

Categoriile de premii acordate în cadrul Galei de Excelență Smart Cities of Romania 2018 au fost: „Politici și strategii pentru comunități sustenabile inteligente”, „Tehnologii avansate pentru orașe și clădiri inteligente”, „Mobilitate în comunitățile sustenabile inteligente” și „Educație în domeniul Smart City.

Recomandări

Intensificări ale vântului de până la 70km/h, până mâine seară în Iași

Potrivit unei informări emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din 17 ianuarie 2022, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *