joi , 27 ianuarie 2022 7:54 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primarul Mihai CHIRICA: ”Facem un nou pas, decisiv, pentru proiectul Spitalului REGIONAL de Urgență de la IAȘI”

În ședința de Guvern de astăzi, 8 decembrie 2021, la solicitarea domnului prim-ministru ca subiectul celor trei spitale regionale să fie un punct prioritar pe agenda Ministerului Sănătății, domnul ministru Alexandru Rafila a răspuns că „pentru Iaşi s-a semnat contractul pentru proiectare”.
Este o veste excelentă, care vine să înlăture un blocaj în derularea licitației și care pune lucrurile pe făgașul normal!
Acesta este un pas foarte important în direcția construirii cât mai rapide a Spitalului Regional de Urgență din Iași. De altfel, proiectul din orașul nostru a rămas cel mai avansat din cele trei spitale de acest tip care vor fi ridicate în România (alături de Cluj și Craiova), iar acest lucru ne dă speranțe în privința concretizării sale într-un termen optim.
Mulțumesc Guvernului României și, în special, Ministerului Sănătății pentru tot sprijinul oferit Iașului în realizarea Spitalului Regional de Urgență, obiectiv medical de importanță vitală nu numai pentru Iași, ci pentru întreaga regiune a Moldovei!
Noul spital, o construcţie cu 850 de paturi, va înlocui actualul Spital Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, vechi de 260 de ani, şi va îmbunătăţi activitatea de predare şi cercetare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Noul spital cu şapte etaje va oferi atât servicii spitaliceşti, cât şi asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţional în 2027”,  a declarat primarul Mihai CHIRICA.

Recomandări

Evenimente în cadru RESTRÂNS pe 24 ianuarie, la IAȘI

Autoritățile locale vor marca ziua de 24 ianuarie fără participarea publicului larg în contextul pandemiei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *