joi , 27 ianuarie 2022 9:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primarul Mihai CHIRICA: ”Doresc ROMÂNIEI să redevină mare și mândră, iar ROMÂNILOR, oriunde s-ar afla ei, să-și respecte și să-și iubească ȚARA”

MESAJUL PRIMARULUI MIHAI CHIRICA DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI:
Dragi ieșeni, dragi români,
România s-a născut și a crescut la Iași! Aici, în capitala Moldovei, s-au pus fundațiile Unirii Principatelor și tot în orașul nostru, în anii Primului Război Mondial, moldovenii, muntenii și ardelenii au demonstrat că pot fi cu adevărat solidari și pregătiți să se sacrifice pentru un ideal: Marea Unire.
Aici, la Iași, am învățat să fim români!
Întregită sub sceptrul Regelui Ferdinand, ființa națională și-a recăpătat demnitatea și încrederea într-o soartă mai bună! Dar prima lecție pe care trebuie să o învățăm, înainte de toate, este că forța noastră stă în unitate, o unitate pe care suntem obligați să ne întemeiem toate speranțele, toate dorințele, toate proiectele de viitor!
La peste 100 de ani de la Unirea cea Mare, a venit vremea să reînvățăm lecția patriotismului. Suntem urmașii celor care au făurit România Mare, iar datoria noastră de onoare este să nu uităm în vecii vecilor nici jertfa și nici visele străbunilor, dar să ducem și moștenirea și gloria lor mai departe.
Și chiar dacă astăzi mai există unele granițe nedrepte, nimic nu ne va opri să ridicăm în continuare poduri de flori, să realizăm proiecte culturale, economice, medicale sau educaționale, și să ne îmbrățișăm cu frații noștri oriunde s-ar afla ei.
La fel ca dumneavoastră, și eu vreau să trăiesc într-o Românie normală, condusă de o clasă politică responsabilă, care-și respectă promisiunile electorale, pentru care v-au cerut votul.
Dar clasa politică a rămas încă datoare românilor. La peste un secol de la Marea Unire, nu deținem încă o autostradă care să unească toate provinciile istorice – o veritabilă autostradă a Unirii! De asemenea, încă mai așteptăm marile reforme – în sănătate, în educație, în administrație – care să transforme România într-o națiune cu adevărat europeană.
Eu cred fără șovăire în destinul european al României ca și în puterea dumneavoastră – a cetățenilor onești, indiferent de convingerile politice – de a reașeza țara în care vrem să trăim pe cea mai bună cale de urmat.
Eu vreau ca România europeană să redevină un stat prosper și civilizat. Și mai vreau ca Iașul să joace un rol tot mai important în această Românie sănătoasă la minte și la trup.
De ziua ei, doresc României să redevină mare și mândră, iar românilor – oriunde s-ar afla ei – să-și respecte și să-și iubească Țara! Nu este pământ mai sfânt decât cel al Patriei!
La mulți ani, Iași! La mulți ani, România!

Recomandări

Evenimente în cadru RESTRÂNS pe 24 ianuarie, la IAȘI

Autoritățile locale vor marca ziua de 24 ianuarie fără participarea publicului larg în contextul pandemiei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *