duminică , 5 aprilie 2020 10:13 am
Iasi booked.net
-1°C

Primarul general al Capitalei renunță la Taxa Oxigen

Gabriela Firea a anunțat marți că renunță la taxa Oxigen după ce la sondajul organizat pe Facebook, unde întreba dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea taxei Oxigen, a primit circa 60.000 de comentarii, majoritatea împotriva introducerii taxei.

Pentru ca decizia sa fie implementată, ea trebuie validată de Consiliul General, acolo unde Gabriela Firea are majoritatea, scrie observator.tv.

”Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General în luna martie și decizia este că renunț la vinieta Oxigen. Voi veni cu un proiect de anulare, dar asta nu însemnă că vom renunța. Nu abandonez proiectul Oxigen fiindcă el cuprinde mai multe proiecte, planatrea de copaci, achiziționarea de mașini mai puțin poluante, piste de biciclete, verificarea șantierelor poluante, străzi, poduri pasaje”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul a declarat că rezultatele sondajului organizat pe pegina de Facebook sunt foarte clare, cetățenii nu sunt de acord cu taxa și restricțiile. ”Vrem mai multe autoturisme în trafic? Se pare că da. Vrem să avem mai multe mașini poluante în trafic? Se pare că da. Această consultare populară a relevat un răspuns foarte clar, cetățenii resping ideea de restricție și vinietă ecologică. Noi în acest moment nu suntem dispuși să fim de acord cu o măsură care a avut succes în toată Europa”, a mai spus Firea.

Recomandări

Aventură la Spitalul Sf. Spiridon pentru o ieșeancă suspectă de Covid – 19

O ieșeancă care se simțea rău de câteva zile și-a consultat medicul de familie în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *