marți , 7 decembrie 2021 9:28 am
Iasi booked.net
-1°C

Primarul Emil Boc interzice şcolilor din oraş să ceară bani de la elevi

​Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a trimis o adresă directorilor de şcoli din Cluj în care îi informează că nu au voie să solicite niciun ban de la elevi.

Adresa trimisă de Emil Boc şcolilor vine după ce mai mulţi părinţi nemulţumiţi ar fi reclamat faptul că anumite şcoli le-ar fi cerut copiilor să aducă bani de acasă pentru aşa-numitele „fonduri de clasă”, potrivit site-ului monitorulcj.ro. În adresa semnată de Boc, directorilor de şcoli li se cere interzicerea acestor practici.

Având în vedere unele sesizări venite din partea părinţilor cu privire la faptul că în unele unităţi de învăţământ preuniversitar de pe raza municipiului Cluj-Napoca se solicită de către scoală (educatoare, profesori diriginţi) sume de bani pentru cumpărarea unor materiale (consumabile, săpun şi/sau hârtie igienică) vă rugăm să luaţi măsuri în acest sens şi să faceţi verificări şi să interziceţi cu desăvârşire astfel de practici în unităţile de învăţământ pe care le conduceţi. Consiliul Local şi Primăria Cluj-Napoca alocă în fiecare an şcolar un buget generos unităţilor de învăţâmânt preuniversitar de pe raza municipiului Cluj-Napoca, care trebuie să asigure curăţenia din grădiniţe şi şcoli, un climat civilizat şi sănătos copiilor. În acest context, vă rugăm să aveţi în vedere ca pe viitor astfel de situaţii să nu se mai regăsească în şcolile de pe raza municipiului Cluj-Napoca.”, se arată în adresă.

Recomandări

Testele de salivă au ajuns în școlile din Iași

Testarea elevilor va începe cel mai probabil săptămâna viitoare, după minivacanţa de 1 Decembrie. Inspectoratul Şcolar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *