miercuri , 19 ianuarie 2022 12:58 am
Iasi booked.net
-1°C

Primarul din Târgu Frumos, Ionel Vătămanu, a câștigat procesul cu ANI

Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos, a câștigat litigiul pe care îl avea cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Astfel, magistrații din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins recursul formulat de ANI împotriva deciziei luate de Curtea de Apel Iași.

Inițial, judecătorii ieșeni au admis acțiunea formulată de Vatamanu și au dispus anularea raportului de evaluare întocmit de inspectorii de integritate pe data de 12 iulie 2017. Atunci, cei de la ANI l-au acuzat pe primar de incompatibilitate.

Conform celor de la ANI, Ionel Vatamanu ar fi semnat, în calitate de primar, un contract având ca obiect concesionarea unui teren de 98 mp către o societate comercială, Țac Țac SRL, la care soția edilului ar fi fost administrator și asociat. Constatarea ar fi fost făcută de ANI în urmă cu aproape trei ani. Ulterior, primarul din Târgu Frumos a contestat raportul în instanță și a avut câștig de cauză.

Contactat telefonic, unul dintre avocații care l-au reprezentat pe edil s-a arătat încântat de soluția obținută.

Am reușit, împreună cu colega mea, Ana Maria Antohe, să demonstrăm nelegalitatea raportului ANI și să evităm aplicarea unei sancțiuni abuzive față de clientul nostru.”, a declarat avocatul Robert Amuntencei.

Recomandări

Răzvan Timofciuc, acuzat de ANI de conflict de interese

Răzvan Timofciuc, consilierul local din partea USR, este acuzat de către Agenţia Naţională de Integritate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *