sâmbătă , 17 august 2019 3:57 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primăria promite că primul pod din zona Cicoarei va fi construit până la finalul acestui an

Lucrările la primul pod care va lega zona Cicoarei de restul orașului se vor finaliza în acest an. Conform graficului de lucrări, recepția podului care va fi construit în zona fostului stadion Constructorul este programată să aibă loc pe 15 noiembrie.

Podul va face legătura între strada Sarmisegetuza, în dreptul intersecţiei Zimbru, şi stradela Sofia Nădejde din Cicoarei, peste Bahlui. Proiectul tehnic prevede execuţia unui pod din beton armat cu lungimea totală de 60,7 metri, cu trei deschideri. Acesta va avea o lăţime de 19,4 metri, din care 14,8 metri – patru benzi carosabile, iar 1,5 metri – trotuare şi un spaţiu de siguranţă.

Câștigătoare a licitației a fost desemnată SC Geiger Transilvania SRL, cu o ofertă financiară de 7.780.875 lei, cu TVA. Până în prezent societatea a obținut autorizația de construire și a făcut demersurile necesare pe lângă SC Delgaz Grid SA pentru a elibera amplasamentul. Totodată, compania a obținut avizele necesare pentru autorizația de construire în vederea devierii liniilor electrice subterane de 20 kV, astăzi, 8 februarie, fiind programate primele lucrări în acest sens. Până la sfârșitul lunii martie, reprezentanții Geiger Transilvania SA vor mai executa coloanele forate incluse în infrastructura podului și vor devia rețeaua pluvială din zona malului drept al râului Bahlui și cea de canalizare din zona malului stâng al aceluiași râu. În plus, vor avea de deviat rețeaua de canalizare a stației de pompare ape uzate a spitalului Arcadia (malul drept al râului Bahlui).

Trei poduri peste Bahlui

Proiectul face parte din programul general de regenerare, civilizare și integrare urbană a zonei Cicoarei. Programul prevede realizarea a trei poduri din beton armat amplasate pe traseul dintre strada Sarmisegetuza și strada Strămoşilor. Semnarea contractului de lucrări pentru construirea primului pod peste Bahlui a avut loc pe 5 octombrie 2018. Cel de-al doilea pod, tot cu patru benzi, va fi amplasat între prelungirea bulevardului Dacia şi strada Erou Căp. Aurelian Ionescu pentru a asigura accesul autovehiculelor şi pietonul între mal stâng Bahlui şi extravilan, în zona metropolitană. Al treilea pod, cu două benzi carosabile şi trotuare, va fi ridicat între strada Sarmisegetuza şi strada Alexandru Bărbat, facilitând astfel legătura între mal stâng Bahlui şi cartierul Apărătorii Patriei.

Recomandări

Se caută PREOT CU EXPERIENȚĂ pentru biserica spitalului Sf. Spiridon

Concurs inedit la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași. S-a scos la concurs postul de preot …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *