joi , 23 septembrie 2021 6:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primăria va construi un nou pasaj spre zona Bucium

Municipalitatea intenționează să realizeze o nouă legătură a zonei Bucium cu restul orașului. Este vorba de construirea unui pasaj subteran și / sau suprateran, proiectul urmând să includă și noi artere de circulație.

În cursul zilei de astăzi, 14 mai, primarul Mihai Chirica a semnat un contract de servicii de elaborare a unui studiu de fezabilitate pentru proiectul amintit. Studiul va fi elaborat în cel mult patru luni de firma SC Nordic Vision SRL, contra unei sume de 109.000 lei, fără TVA (129.710 lei, cu TVA).

Potrivit documentației proiectului, apariția de noi zone rezidențiale pe dealul Bucium și în comunele limitrofe orașului și care au acces în Municipiul Iași doar prin șoseaua Bucium a dus la o creștere a numărului de autoturisme care circulă din această zonă către centrul orașului și invers, generând în timp o supraaglomerare a traficului. În aceste condiții este imperios necesară crearea unei noi artere de circulație care să facă legătura între zona Bucium și oraș, ducând la descongestionarea traficului. Prin acest studiu de fezabilitate se dorește analizarea posibilității de construire a unei noi artere de circulație care să facă legătura între zona Bucium și oraș, inclusiv printr-un pasaj suprateran / subteran care să facă legătura între șoseaua Bucium, strada Trei Fântâni și bulevardul Virgil Săhleanu.

Noua arteră ar putea intersecta șoseaua Bucium în zona societății Crescento Print (eventual printr-un pasaj suprateran), apoi va urmări cursul râului Vămășoaia până la intersecția cu strada Trei Fântâni. Legătura dintre strada Trei Fântâni și bulevardul Virgil Săhleanu s-ar putea face printr-un pasaj subteran care va ieși în aleea betonată din fața societății Imamus Laser SRL și va continua până în bulevardul Virgil Săhleanu.

Pasajul subteran ar putea avea o lungime aproximativă de 230 metri. Tronsonul arterei de circulație ce urmează a fi studiat se întinde pe o lungime de aproximativ 1,4 kilometri.

Recomandări

In localitatea Zece Prajini se va construi un pod nou

Din fonduri bugetare va fi construit un pod peste raul Garboveta de care vor beneficia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *