luni , 25 mai 2020 8:19 am
Iasi booked.net
-1°C

Primăria Municipiului Iași continuă să ajute persoanele vârstnice aflate în nevoie în perioada pandemiei COVID-19

În perioada 18 martie – 2 aprilie, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), au fost identificate 103 persoane cu vârsta peste 65 de ani care nu au susținători și nici altă formă de ajutor.

În perioada menționată angajații municipalității au făcut pentru acestea 20 de aprovizionări cu alimente și trei preluări de rețete și livrări de medicamente. De asemenea, au distribuit 21 de pachete alimentare și cu igienă corporală, toate fiind donații din partea Crucii Roșii.

În perioada 18 martie – 2 aprilie au primit, gratuit, hrană caldă cinci astfel de persoane, serviciul fiind realizat prin intermediul Biroului de Asistență Socială al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Totodată, în perioada 23 martie – 2 aprilie, reprezentanții DAS au furnizat hrană caldă pentru trei persoane vârstnice, serviciul fiind furnizat, contra cost, prin intermediul Alma Catering.

Nu în ultimul rând, aproximativ 1.500 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani au primit informații cu privire la posibilitatea acordării de sprijin de către municipalitate și la măsurile dispuse de autorități pentru reducerea riscului de expunere la pandemie. Din numărul total, 13 persoane au solicitat și hrană.

În cursul lunii martie, DAS Iași a identificat 133 de persoane fără adăpost, acestea fiind cazate în centrul din C. A. Rosetti (75) și în adăpostul organizat la Baia Comunală (58). Pentru toate acestea, Primăria asigură și hrana. De menționat faptul că beneficiarii centrului din C. A. Rosetti au intrat în autoizolare voluntară din data de 8 martie, iar cei ai centrului de la Baia Populară din 26 martie. La ambele centre paza este asigurată de Poliția Locală, în regim non stop.

IMPORTANT!

Pentru persoanele vârstnice autoizolate la domiciliu, lipsite de sprijinul familiei sau al unui aparținător, angajații DAS se vor deplasa la domiciliu pentru a primi lista cumpărăturilor și banii, iar în aceeași zi produsele necesare vor fi livrate solicitanților. În acest sens există și un număr de telefon care poate fi apelat non stop, în caz de necesitate: 0770.448.993. În același scop, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 18.00, mai sunt disponibile două numere de telefon: 0770.205.740 și 0770.882.824.

Cheltuielile pentru alimente vor fi suportate de persoanele care solicită ajutor, iar angajații DAS vor acorda sprijin pentru evitarea deplasărilor și a locurilor aglomerate în vederea reducerii riscului de expunere la epidemie.

Pentru persoanele care au nevoie și de donații în medicamente sau/și alte produse, DAS va contacta fundații, asociații și companii disponibile să doneze. Companiile sau ONG-urile care vor să se alăture acestui demers sunt rugate să folosească adresa de e-mail dac_iasi@yahoo.com.

loading...

Recomandări

Palatul și ieșenii – o veche poveste de dragoste, în albume de familie

Palatul Culturii, cu aerul său romantic, și-a făcut aparția în peisajul urbei noastre în 1914, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *