joi , 15 aprilie 2021 2:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primăria Iași închide definitiv o stradă din centrul orașului

O stradă din centrul municipiului Iași va fi interzisă conducătorilor auto. Primăria Iași va lua în calcul ca strada Colonel Langa, arteră cuprinsă între Mitropolia Moldovei și Catedrala Romano-Catolică, să nu mai fie folosită drept loc de parcare. Șoseaua va fi destinată doar riveranilor din zona centrală a municipiului Iași. Pe de altă parte, primăria caută să fluidizeze traficul rutier la intrările în municipiul Iași.

Schimbare majoră în zona centrală a municipiului Iași. Una din străduțele aflate în apropiere de Primăria Iași ar urma să fie închisă șoferilor ieșeni. Decizia a fost luată de conducerea primăriei ieșene în urma unor discuții cu proprietarii din zonă. Astfel, strada Colonel Langa, arteră cuprinsă între Catedrala Mitropolitană și Episcopia Romano-Catolică de Iași, nu va mai fi accesibilă conducătorilor auto. Strada face legătura cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și era închisă circulației. Cu toate acestea, zeci de șoferi o folosesc drept loc de parcare, spre nemulțumirea riveranilor.

Primarul Mihai Chirica a precizat și faptul că a discutat cu riveranii pentru a închide strada celor care parchează mașinile și blochează intrararea către spațiile respective. Edilul Iașului a susținut:

În plus, edilul a precizat că Primăria Iași va continua alături de Mitropolie și proiectul parcării de pe strada Arh. G.M.Cantacuzino, proiect venit în sprijinul conducătorilor auto.

„Vrem să dezvoltăm proiectul pentru o parcare de lângă Mitropolie, de pe strada Cantacuzino. Probabil că acel proiect va fi cel care va mai destrăma abuzul de parcare pe care îl fac cetățenii din zonă”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Recomandări

Angajații IULIUS au plantat 3.500 de copaci pentru un viitor cu aer mai curat în județele Iași și Suceava

Ce poți face într-o zi însorită de sâmbătă? Să plantezi fapte bune! Așa au gândit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *