joi , 20 ianuarie 2022 7:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primăria din Suceava a cheltuit 71.000 lei pe strategia şi brandul oraşului, în vreme ce Spitalul Judeţean va fi închis din cauza coronavirusului

USR a verificat ce achiziţii publice fac primăriile în vreme de pandemie, descoperind că Primăria Suceava a cheltuit 71.000 lei pe strategia şi brandul oraşului, în vreme ce Spitalul Judeţean va fi închis din cauza coronavirusului. Reprezentanţii formaţiunii au mai descoperit că primăriile cumpără ornamente pentru Crăciunul viitor, trandafiri urcători şi panseluţe.

”Am căutat să vedem ce achiziţii fac autorităţile localeîn această perioadă, când toţi banii ar trebui îndreptaţi către stoparea răspândirii virusului şi salvarea de vieţi. Banii se duc pe trandafiri urcători, panseluţe şi ornamente pentru Crăciunul următor. Primăria din Suceava a cheltuit 71.000 lei pe strategia şi brandul oraşului, în vreme ce spitalul Judeţean din Suceava va fi închis din cauza coronavirusului, după ce 92 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv”, a transmis, citat de news.ro, marţi USR.

Reprezentanţii formaţiunii consideră că, în contextul crizei provocate de noul coronavirus, ”avem nevoie de orice leu pentru a combate efectele epidemiei de COVID-19 atât în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei, cât şi economia”.

”Trebuie să spunem «STOP» risipei din banul public! Avem nevoie de responsabilitate, USR reia apelul către autorităţi de a rectifica bugetele locale astfel încât banii destinaţi iniţial pentru festivaluri şi petreceri să fie direcţionaţi către sistemul de sănătate local şi judeţean. Urgent”, a mai transmis USR.

Potrivit formaţiunii, Primăria Bolintin Vale are 45.000 de lei pentru panseluţe, tuia şi pământ vegetal, iar Primăria Dorohoi cumpără un foişor cu fântână arteziană, cu 76.000 de lei.

Recomandări

Amenzi de 40.000 de lei, pentru mai multe localuri din Suceava care nu au respectat măsurile pentru prevenirea pandemiei

Contextul pandemic european dar și național a impus necesitatea adoptării unor măsuri sanitare și de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *