vineri , 23 octombrie 2020 8:01 am
Iasi booked.net
-1°C

Prima victimă a divei de la Sănătate: Indrei, șef Resurse Umane, care a angajat-o pe șest

Ministrul Nelu Tătaru s-a lepădat de medicul Laurențiu Lucian Indrei, șeful Direcției Resurse Umane din Ministerul Sănătății, căruia i-a cerut demisia în urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România.

Directorul general Laurențiu Lucian Indrei și-a dat demisia marți seara, după ce a aflat că este vizat direct de ancheta Corpului de Control al MS pentru că a semnat și ștampilat ilegal legitimații de serviciu pentru cel puțin patru persoane înainte de semnarea contractelor de angajare de către ministrul Nelu Tătaru. În cursul zilei de miercuri, ministrul Tătaru urmează să semneze ordinul de încetare a detașării.

Printre cele patru persoane cărora le-au fost eliberate ilegal legitimații de serviciu cu însemnele Guvernului României și Ministerului Sănătății se află și artista Codruța Elena Filip. Dezvăluirile Newsweek România au arătat că artistul popular Valentin Sanfira a publicat pe contul său de Facebook o poză cu legitimația de serviciu primită de soția sa, Codruța Elena Filip, de la Ministerul Sănătății.

Codruța Elena Filip a fost angajată fără concurs, doar pe baza unui interviu, pe funcția de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale. Ocuparea funcției de consilier debutant fără concurs a avut la bază Ordinul de Ministru nr.905/26.05.2020, semnat de ministrul Nelu Tătaru. În urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România, purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore, a anunțat că tânăra Codruța Elena Filip nu este angajata Ministerului Sănătății. Se întâmpla pe 10 septembrie.

Ministrul Nelu Tătaru nu s-a lăsat mai prejos și a spus într-o conferință de presă la care participau mai mulți demnitari ai Guvernului României că „noi nu avem până în acest moment nici un contract de muncă semnat pe acest nume, niciun ordin de ministru. Nu este angajată la Ministerul Sănătăţii. Nu are contract de muncă, nu are niciun ordin de ministru semnat.”

Invitată la emisiunea Teo Show de la Kanal D, Codruța Elena Filip a povestit cu lux de amănunte cum a lucrat zilnic, timp de aproape două săptămâni, pe funcția de consilier debutant în Ministerul Sănătății.

„Noi am fost notificați în data de 26 august, notificare semnată, să ne prezentăm la serviciu pe data de 1 septembrie. Lucru pe care l-am și făcut. Ne-am prezentat la serviciu, ni s-a transmis că ordinele de angajare au fost semnate de către toate direcțiile, lucru pentru care a doua zi ne-au fost predate legitimațiile. Da?! Astfel, noi, în fiecare zi începând cu ora 8.30 (…) am fost zi de zi acolo. (…) Este adevărat că noi, după apariția primului articol în presă, am aflat stupefiați că ordinele noastre nu au fost date către semnare domnului ministru. (…) Timp de două săptămâni ordinele noastre au rămas nesemnate, noi neștiind acest lucru. Eu nu înțeleg care este vina mea, care este vina colegilor mei în toată povestea aceasta. Atunci, cum s-a putut ca într-un minister, o instituție atât de importantă, noi să intrăm zi de zi, de la 8.30 și să muncim până seara, fără să se constate acest lucru? Totuși, sunt două săptămâni. Nu trebuie să fiu eu condamnată! (…) Ideea e că noi nu am fost înștiințați dacă vom mai lucra acolo, dacă nu…”

Recomandări

Banca Europeană finanțează aeroportul din Iași!

Un miliard este estimarea în lei a costului construirii infrastructurii de dincolo de pistă. Banii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *