vineri , 21 ianuarie 2022 5:31 pm
Iasi booked.net
-1°C

Prima măsură instituită de către autorități la Podu Iloaiei: căruțele nu mai au acces pe drumul european

Prefectura Iași a notificat Asociația WorldStreet cu privire la primele măsuri care vor fi aplicate la Podu Iloaiei pentru a reduce ambuteiajele zilnice de aici: poliția rutieră și locală din oraș vor fi pe stradă pentru a fluidiza traficul.

„În special lunea, între orele 7 și 10, polițiștii se vor afla în stradă. Căruțele și animalele nu vor mai avea acces pe drumul național în special în ziua de luni când este târgul. Lucrăm pentru a găsi o soluție și pentru ambuteiajele zilnice”, ne-a precizat prefectul Marian Șerbescu.

În fiecare luni dimineață, șoferii care tranzitează orașul Podu Iloaiei au de stat cu orele într-un ambuteiaj lung de câțiva kilometri.

Șoferii care circulă către Iași stau la o coadă care se întinde până la Budăi, iar durata tranzitării orașului este de aproximativ o oră.

Asociația WorldStreet a solicitat conducerii Primăriei Podu Iloaiei închiderea sau mutarea iarmarocului în altă locație.

Aglomerația formată pe acest segment de drum crește riscul unui accident grav cauzat de căruțele și animalele care se deplasează pe drumul european, crește consumul de carburant cât și poluarea.

De asemenea, pe timpul desfășurării târgului de animale, în intersecția drumului european cu localitatea Erbiceni nu există niciun polițist ca să dirijeze circulația.

O altă cauză a ambuteiajelor dese de aici o reprezintă îngustarea drumului european începând de la Luck Oil și până la sediul Primăriei.

Recomandări

Patru focare noi de Covid 19 în Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19: Institutul Regional …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *