Prima ediție regională a Forumului economic franco-român „Poveștile care schimbă jocul”

Date:

Între 19 și 21 februarie Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în Romania (CCIFER) organizează a doua ediție a Maratonului de Business CCIFER la Iași.

Pe parcursul a trei zile în Iași vor fi organizate mai multe evenimente dedicate atât mediului de afaceri franco-român local și mediului academic, cât și autorităților publice, cu scopul de a consolida parteneriatele cu comunitățile locale, abordând teme precum: investițiile și infrastructura, digitalizarea, sănătatea, competențele şi meseriile de mâine, dezvoltarea start-up-urilor și inovaţia.

Maratonul va începe cu prima ediție regionala a Forumului economic franco-român „Poveștile care schimbă jocul”, găzduit de Primăria Municipiului Iași miercuri, 19 februarie, de la ora 9.00. Forumul va fi deschis de François Coste, președintele CCIFER, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, și Radu Grădinaru, consul onorific al Franței la Iași.

În cadrul celor două paneluri de dezbateri moderate de Monica Jiman, CCSO Pentalog Europe & Asia, reprezentanți ai companiilor membre CCIFER vor aduce în discuție investițiile și infrastructura (Daniel Adochiței, Lider Grup de lucru Construcții & Infrastructură CCIFER, Hakim Boutehra, Director General Renault Commercial, Stéphane Roy De Lachaise, Vice Président Administration Office Michelin Central Europe). Pe marginea subiectului digitalizare – viziunea viitorului vor dezbate Petronel Chiva, Director Business Center Nord-Est – BRD Groupe Société Générale, Adrian Tompea, Product Manager CGM Software, Nicoleta Vatlavec, Corporate Manager Groupama Asigurări. Concluziile forumului vor fi trasate de Adina Vințan, reprezentant al Băncii Mondiale. „Prima ediție a forumului economic franco-român, organizată în iunie 2019 la București, în cadrul Sezonului Franța-România, a fost organizată din nevoia de a recunoaște pe deplin contribuția parteneriatului economic franco-român la creșterea competitivității și la dezvoltarea fiecăreia dintre cele două țări. Numeroasele companii cu capital francez au găsit in România o sursă de creștere pe o piață europeană nesaturată, preferința publicului românesc pentru numeroasele mărci franceze este o dovadă a succesului lor in România. Companiile franceze au mai găsit aici o sursă de competitivitate globală, producând, cu ajutorul a numeroase talente românești, o parte din valoarea adăugată în industrie sau în servicii. Mă bucur că prima ediție regională a Forumului are loc la Iași, unul dintre cele mai importante centre economice din România și un partener de lungă durată al CCIFER”, a declarat François Coste, președintele CCIFER.

„Existența Institutului Francez, a catedrelor de limba și literatura franceză, a numeroșilor studenți francofoni și a firmelor cu capital francez la Iași aduc în mod cert plus valoare orașului nostru. Relațiile privilegiate dintre Iași și Republica Franceză sunt certificate atât de trecutul comun, cât și de excelentele relații din prezent”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Tot miercuri, 19 februarie, de la ora 14.00, va fi organizat un panel pe Sănătate la CGM Software, în bd. Chimiei, nr. 2B. Joi, 20 februarie, Primăria Municipiului Iași va găzdui masa rotundă cu tema „Prioritățile educației la Iași”. În fine, vineri, 21 februarie, vor avea loc vizite și discuții pe tema educației la două licee francofone din Iași (Liceul „Vasile Alecsandri” și Colegiul „Mihai Eminescu”).

Parteneri strategici ai evenimentului: BRD Groupe Société Générale, Groupama Asigurări, Groupe Renault, Michelin, Pentalog. Parteneri instituționali și locali: Agenția Consulară a Franței la Iași, Banca Mondială, CGM Software, Delphi Technologies, Fab Lab Iasi, Fildas Catena, Fiterman Pharma, Grup Tester, Institutul Francez Iași, Lear Corporation, Liceul „Vasile Alecsandri” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu”,  Primăria Municipiului Iași, Romanian Business Leaderes, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” .

Maratoanele de Business CCIFER

În martie 2019 CCIFER a lansat un nou concept de evenimente business, care concentrează într-o perioadă scurtă, de numai câteva zile, numeroase evenimente cu profiluri diferite atât în capitală, cât și în țară, pentru a reuni mediul de afaceri, cel academic, precum și autoritățile publice din jurul unor subiecte arzătoare, ale căror soluții pot fi găsite prin colaborare. Prima destinație a Maratoanelor de business CCIFER a fost Municipiul Iași.

Despre CCIFER

O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 600 de companii franceze și române care reprezintă 18 miliarde de euro și peste 125.000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală. CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Procurorul șef al DNA, Crin BOLOGA, va efectua o vizită la Washington

Cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție (9 decembrie), procurorul șef...

OFICIAL! Polițiștii locali vor putea aplica amenzi în zona rutieră. Legea a fost promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care oferă...

”Atenție, aterizăm!” se joacă MÂINE, 8 decembrie, la Cinema VICTORIA

Adaptare după celebra comedie franțuzească de situație “Boeing Boeing”...

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului Național al Cărții

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului...