joi , 15 aprilie 2021 1:36 pm
Iasi booked.net
-1°C

Prețul benzinei se majorează în Europa

Deși europenii conduc mai puțin, costul pe care îl achită pentru benzină se majorează odată ce rafinăriile de pe continent și-au micșorat producția, dar și-au extins exporturile de combustibili.

Odată cu debutul lunii aprilie, diferența între costul la care se vinde benzina în comparație cu țițeiul brut a ajuns la cel mai mare nivel de după 2017.

Aproximativ un sfert dintre facilitățile care produc benzină la rafinăriile din nord-vestul Europei au fost închise pentru lucrări de mentenanță, ceea ce a micșorat drastic producția de benzină. Această reducere semnifică faptul că piața a echilibrat pierderea cererii.

Exporturile europene de benzină spre SUA s-au majorat cu peste 60% în luna martie și s-au menținut la un nivel ridicat în luna aprilie. Producția de benzină în Europa este redusă din cauza închiderii mai multor companii de cracare catalitică

Întreruperile de producție și exporturile crescute au ajutat piața europeană a benzinei chiar dacă nivelul de folosire a străzilor de pe continent este, în medie, cu 30% sub nivelul înregistrat înaintea pandemiei.

Recomandări

De la 1 ianuarie, se scumpeşte benzina

Potrivit Ministerului Finanţelor, nivelul accizelor aplicabil în anul 2021 a fost stabilit prin „actualizarea cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *