marți , 11 august 2020 8:17 am
Iasi booked.net
-1°C

Președintele României a promulgat legea privind incriminarea violenței cibernetice

Violența cibernetică pe rețelele sociale sau în alt mediu online va fi incriminată, potrivit unei legi promulgate, vineri, de președintele Klaus Iohannis.

Camera Deputaților a adoptat în luna iunie, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede incriminarea violenței cibernetice pe rețelele sociale sau în alt mediu online.

Legea prevede includerea violenţei cibernetice printre tipurile și formele de violență pedepsite în România. Incriminarea expresă a manifestărilor de violență cibernetică este în deplină concordanță cu prevederile Convenției de la Istanbul, ratificată de România, și are menirea de a preveni extinderea fenomenului de violență împotriva femeilor și a violenței domestice, scrie Mediafax. Legislația națională trebuie să cuprindă explicit această formă de violență cibernetică, pentru a combate orice comportament agresiv din mediul online menit să submineze încrederea și siguranța victimelor, reiese din raportul aprobat de deputați.

Proiectul definește violența cibernetică astfel: hărțuirea online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de conținut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor și datelor private și orice altă formă de utilizare abuzivă a Tehnologiei informației și a comunicațiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente, sau a altor dispozitive similare care folosesc telecomunicațiile sau se pot conecta la internet și pot transmite sau utiliza platforme sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de rușine, umili, speria, amenința sau reduce la tăcere victima.

Recomandări

A fost promulgată legea care introduce sistemul de carte de identitate electronică și semnătură electronică

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea prin care modifică și completează mai multe acte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *