duminică , 9 mai 2021 6:30 am
Iasi booked.net
-1°C

Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: S-au finalizat lucrările la 4 etaje din tronsonul 3 al Spitalului de Copii Sfânta Maria (P)

Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: S-au finalizat lucrările la 4 etaje din tronsonul 3 al Spitalului de Copii Sfânta Maria.

✅ Conform proiectului, lucrările ar trebui să dureze 44 de luni, dar sunt deja într-un stadiu mai avansat decât prevede graficul.
✅ Spitalul nu a fost reabilitat de mai bine de 50 de ani.
✅ Saloanele sunt dotate cu mobilier nou, de ultimă generație. Fiecare salon are toaletă proprie, iar la toate geamurile există montat un sistem automatizat de jaluzele. Subsolul a fost reabilitat, toate instalațiile fiind schimbate. Au fost montate două rezervoare de apă pentru a fi utlizate în situații de urgență.
În cel mai scurt timp, acest întreg tronson va fi redat pacienților, lucrările urmând a fi continuate în zona în care acum este activitate medicală.
✅ Spitalul de copii „Sf. Maria” este cel mai mare spital pediatric din Moldova, având 650 de paturi, și practic al doilea din țară, după „Marie Curie” din București. Anual, la Iași sunt tratați peste 50.000 de copii din toate județele Moldovei.
✅ Este singurul spital pediatric din Moldova care acoperă aproape toate specialitățile medicale.
✅ Valoarea investiției este de aproximativ 28 de milioane de euro.
#ContinuămÎmpreună”Spitalul de Copii este cel mai mare spital de pediatrie din Moldova și al doilea ca mărime din țară, aici sunt tratați anual peste 50 de mii de pacienți din întreaga regiune. Pentru prima dată în existența acestui spital am reușit să realizăm o renovare totală cu o finanțare din fonduri europene de peste 26 de milioane de euro. La finalizarea lucrărilor va fi unul dintre cele mai moderne spitale de pediatrie din România. Până în prezent au fost complet modernizate instalațiile de apă și canalizare pentru întreaga unitate medicală, pe acest tronson au fost refăcute instalațiile pentru energie electrică și comunicații, a fost consolidat subsolul și terasa superioară, a fost realizată o nouă compartimentare a secțiilor astfel încât acum saloanele au maxim trei paturi.
Spațiile beneficiază de un sistem de climatizare foarte eficient energetic prin controlul automat al temperaturii și umiditații din clădire, de la jaluzelele automate pâna la centralele de ventilare și purificare a aerului”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Galeri Foto aici:

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de către S.C. INFO IASI ONLINE SRL, cod mandatar financiar 21200019

Recomandări

Un băiat de 22 ani a ajuns înjunghiat la Spitalul Sfântul Spiridon

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Voinești, a ajuns de urgență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *