vineri , 22 octombrie 2021 1:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

Preoţii fac scut în jurul Patriarhului DANIEL după reportajul Recorder: „Am toată admirația! Tace şi IARTĂ”

O anchetă Recorder face valuri în online, dar şi în Biserica Ortodoxă Română. Jurnaliştii au publicat rezultatele unei investigaţii de opt luni care arată mecanismul prin care clericii accesează bani publici, asupra cărora odată ce îi dă statul nu mai are niciun mijloc de control.

Odată ajunşi în conturi, banii s-ar împărţi firmelor de casă şi apropiaţilor Bisericii Ortodoxe Române. Totul, s-ar face cu ştiinţa Preafericitului Daniel. Reprezentaţii Bisericii, dar şi preoţi din toată ţara, au respins acuzaţiile. Însă cele două personaje cheie din anchetă: un preot şi un consilier general au demisionat.

Investigaţia vizează construcţia şi reabilitarea de biserici şi monumente religioase din bani publici. Sub o identitate falsă, pretinzând că poate accesa fonduri europene, jurnalistul Recorder a pătruns în cercuri cu influenţă din Biserica Ortodoxă Română.

Tot mai multe reacții au inceput sa apara și în jurul preotilor, acestia făcând scut în jurul Patriarhului Daniel.

”Am toată admirația pentru Patriarhul României.
Mizerie și nesimțire varsă ” jurnaliștii” peste acest om care lasă ceva României.
Îl respect profund pentru atitudinea creștină pe care o are.
Tace și iartă.
Cum aș putea să-i cred pe ” jurnaliști” când omul acesta pe pământul moștenit de la părinții trupești ridică o mănăstire ?! Chiar și casa părintească a donat-o Bisericii. Ce nevoie are să adune ceva pentru sine de vreme ce a făcut acest gest suprem?! O logică tâmpă să vorbești mizerabil despre un astfel de om.
Când, imediat după Colectiv, într-una din dimineți, m-a sunat personal și mi-a transmis că a donat 10 000 euro, în contul parohiei, pentru grădinița pe care o construim cu greu în curtea bisericii?!
Îl admir profund pentru tenacitate și pentru conștiința pe care o are că trebuie să împlinească un testament al românilor de pretutindeni.
Are toată dragostea, susținerea filială din parte mea și a parohiei pe care o slujesc și a tuturor celor care iubesc Biserica și pe Dumnezeu.”, a declarat părintele Visarion Alexa.

Recomandări

VIDEO I Liturghie de HRAMUL Sfintei Parascheva de la IAȘI

Astăzi, 14 octombrie 2021, pe pietonalul din centrul Iașului are loc o Liturghie săvârșită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *