miercuri , 25 noiembrie 2020 7:21 am
Iasi booked.net
-1°C

Preoți de la Vatican, trimiși în instanță pentru abuz sexual

În cursul zilei de ieri, Sfântul Scaun a anunţat trimiterea în judecată a doi preoţi italieni pentru presupuse abuzuri sexuale care s-ar fi produs într-un seminar ce se află în incinta Vaticanului.

Promotorul justiţiei la Vatican (echivalentul Ministerului Public) a cerut marţi trimiterea în judecată a preotului Gabriele Martinelli, sub acuzaţia de abuzuri sexuale care ar fi avut loc în seminarul Pie X înainte de 2012, şi a preotului Enrico Radice pentru complicitate.„, a precizat Sfântul Scaun într-un comunicat.

Ancheta a fost deschisă în 2017 în urma informaţiilor publicate de presă” pentru fapte care ar fi fost comise când Gabriele Martinelli era seminarist şi Enrico Radice rector al seminarului Pie X, adaugă Sfântul Scaun.

Presupusul agresor, Gabriele Martinelli, seminarist în vârstă de 21 de ani la momentul producerii faptelor, a fost hirotonisit preot în 2017.

Seminarul Pie X se află chiar în interiorul zidurilor Vaticanului, situându-se la câţiva paşi de reşedinţa Sfânta Marta, unde locuieşte papa Francisc.

Seminarul formează minori care devin copii de cor în basilica Sfântu Petru şi în cadrul ceremoniilor papale.

Recomandări

O ieșeancă a câștigat 400 euro în 3 ore!

Femeia, care venea de la Liverpool la Iaşi, a invocat o directivă europeană cu prevederi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *