Preot, despre tragedia de la Suceava: „Niciodată nu i-am înțeles pe preoții care țin morțiș să boteze copilul prin afundare totală”

Date:

Paul Palencsar, preot ortodox, a scris o postare pe Facebook, in urma incidentului de la Suceava, unde un bebelus a murit la scurt timp dupa botez, fiind scufundat total in cristelnita, unde a inghitit o cantitate mare de apa.

El condamna aceasta practica, pe care o numeste „o incapatanare ce poate fi fatala”.

„Niciodata nu i-am inteles pe preotii care tin mortis sa boteze copilul prin afundare totala, iar nu prin turnarea apei pe cap. Daca preotul e lipsit de experienta practica (chiar in ciuda experientei au fost accidente), aceasta incapatanare poate fi fatala.

Acum, nu mai botezam adulti, ca in epoca apostolica, ci prunci fragili, care se zbat pentru viata lor. Subiectii sfintei Taine a Botezului s-au schimbat. Sunt nou nascuti. Chiar si o secunda de neatentie, ezitare sau nepricepere a preotului e mortala. Aici e pericolul.

Poate ar trebui ca Biserica Ortodoxa Romana, la nivel superior, sa analizeze toate cazurile de accidente si deces ale copiilor botezati in decursul timpului, astfel incat botezarea prin turnarea apei sa devina regula, nu exceptie. Deja foarte multi preoti o practica, tocmai din teama de a nu rani sau ucide pruncii botezati. (exista, din cate stiu, protocoale noi, dar multi preoti inca nu le-au adoptat)”, a scris Paul Palencsar pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a deschis noul an universitar la Extensiunea Chișinău

Marți, 3 octombrie 2023, la ora 11.30, în Aula...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează joi, 12 octombrie 2023, ora...

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la primele două concerte din luna octombrie

VINERI, 06 octombrie 2023, va avea loc la Casa de Cultură...

Studenții de la Universitatea „A.I.Cuza” vor beneficia de abonamente CTP Iasi la preț redus

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a semnat...