miercuri , 14 aprilie 2021 3:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

Premii pentru participanții la Caravana UAIC

Conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a premiat la sfârșitul săptămânii trecute, în ședința Senatului, studenții, personalul didactic și reprezentanții din serviciile suport care au participat la organizarea Caravanei UAIC.

Astfel, au fost recunoscute meritele celor 47 de studenți și 22 de profesori de la toate facultățile UAIC, dar și celor 15 reprezentanți din cadrul Departamentului Servicii pentru Studenți și Absolvenți (DSSA), Departamentului de Marketing Educațional, Evenimente și Imagine Academică (MEDIA), Cantinei „Titu Maiorescu” și Biroului Transporturi.

Premianții au primit o diplomă în semn de apreciere pentru promovarea ofertei de studii a Universității în rândul liceenilor, precum și obiecte promoționale din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Banca Comercială Română (BCR).

 

În acest an universitar, Caravana Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a ajuns în 113 licee din diferite regiuni ale țării pentru a promova oferta academică în rândul elevilor din clasele a XI-a și a XII-a şi pentru a prezenta oportunitățile de care aceștia pot beneficia în timpul studenției.

Caravana UAIC a ajuns, în perioada septembrie 2017 – mai 2018, la aproximativ 12 000 de elevi din 42 de localități din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea și, pentru prima dată, în liceele din Maramureș.

Reprezentanții UAIC au oferit elevilor detalii despre admiterea din acest an (facultăți, domenii, specializări, număr de locuri scoase la concurs) și despre facilitățile de care aceștia pot beneficia pe parcursul studenției: burse și posibilități de studiu în străinătate, condiții de studiu și de cazare, stagii de practică etc.

Tot în timpul Caravanei, cu scopul de a veni în întâmpinarea nevoii de consiliere educațională a elevilor privind alegerea domeniului de studiu care li se potrivește, specialiștii din cadrul Departamentului Servicii pentru Studenți și Absolvenți al UAIC au organizat 27 de workshop-uri de orientare. În cadrul acestor întâlniri, elevii au putut afla cum să își aleagă facultatea și care sunt oportunitățile de carieră în funcție de domeniul de studiu pe care intenționează să îl urmeze. Serviciile de consiliere educațională rămân în continuare disponibile elevilor, chiar și după încheierea Caravanei.

Recomandări

Orașul Iași trece la scenariul galben

Municipiul Iași va trece în scenariul galben, cu o rată de infectare raportată azi de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *