joi , 15 aprilie 2021 2:05 pm
Iasi booked.net
-1°C

Premieră la UMF Iași: studenții internaționali sunt reprezentați în Senatul Universitar

Pentru prima dată, studenții internaționali care studiază la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași sunt reprezentați în Senatul Universitar.

În urma alegerilor desfășurate online în ianuarie, Camil Bourhila – student în anul IV la Facultatea de Medicină Generală, linia de predare în limba franceză și Anna-Bella Burciu – studentă în anul V la Facultatea de Medicină Generală, linia de predare în limba engleză, au fost desemnați de colegii lor să-i reprezinte în Senatul UMF Iași.

„Suntem o universitate cosmopolită, cu aproape 2500 de studenți internaționali – reprezentând 27% din totalul de studenți, o universitate în care multilingvismul și multiculturalismul și-au pus amprenta și pe activitatea didactică. De aceea am considerat necesar și democratic ca studenții de la liniile de predare în limbile engleză și franceză să-și aibă propriii reprezentanți în Senatul Universității. Nu facem nicio deosebire între studenți, vrem ca studenții internaționali să se integreze cât mai bine în comunitatea noastră academică astfel încât, la sfârșitul anilor de studiu, să fi acumulat atât un bagaj temeinic de cunoștințe, care să-i ajute să devină buni profesioniști, cât și amintiri plăcute și prietenii pe viață. În ultimii ani, Universitatea noastră a făcut pași importanți în procesul de internaționalizare, am încheiat și dezvoltat parteneriate care să-i ajute pe studenții de la liniile de predare în engleză și franceză. De exemplu, anul trecut am fost prima universitate din Europa Centrală și de Est care a semnat un un contract de parteneriat cu UNESS International, în baza căruia studenții noștri francofoni au acces la platforma educațională digitală franceză, care permite pregătirea intensă pentru testele computerizate naționale de clasificare (rezidențiatul francez). De asemenea, am încurajat și ajutat Association des étudiants de médecine générale et dentaire de Iasi (AMSFI) și European Medical Students’ Association Iasi (EMSA Iași) – cele două asociații ale studenților internaționali, să se dezvolte, să continue să-și reprezinte colegii și să ducă la îndeplinire cât mai multe proiecte interesante. Schimbarea metodologiei și introducerea acestei prevederi, ca studenții internaționali să fie reprezentați și în Senat, este încă o dovadă că UMF Iași nu este doar un spațiu didactic și de cercetare, ci și o comunitate puternică și unită, în care fiecare voce contează”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Recomandări

Studenții de la Universitatea „Gheorghe Asachi” pot achita taxele online

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași vor putea să achite în totalitate online toate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *