Precizări despre MODERNIZAREA drumului județean DJ 249D

Date:

Conducerea Consiliului Județean Iași, împreună cu directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Iași, a avut o întâlnire cu reprezentanții UAT Prisăcani pentru a discuta despre stadiul proiectului de modernizare a drumului județean DJ 249D, pe sectorul Prisăcani – Moreni.

Termenul de finalizare pentru obiectivul de investiții „Modernizare drum județean DJ 249D: intersecție DJ 249E — Moreni — Prisăcani — Măcăresti – Grozești — intersecție DJ 244 F, km.7+660+36+329″ este 07.09.2023. În cadrul proiectului, va fi finalizată modernizarea ultimei porțiuni de 5,5 km de drum județean, rămasă din totalul de 29 km asumați.

Consiliul Județean Iași a depus proiectul pentru modernizarea drumului județean DJ 249 D pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, fiind unul dintre cele 14 proiecte depuse pe această linie de finanțare.

În ultimii doi ani, administrația județeană a prioritizat investițiile în dezvoltarea județului, ținând cont de nevoile comunității în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, o mare parte dintre resursele financiare din bugetul propriu fiind relocate către sectorul medical și către acțiunile de combatere a Covid-19.

În acest context, Consiliul Județean Iași a căutat surse alternative de finanțare pentru a asigura modernizarea infrastructurii rutiere. Odată cu aprobarea proiectelor eligibile prin programul „Anghel Saligny” sau în urma rectificării bugetare a Guvernului României, fondurile disponibile vor fi alocate pentru continuarea modernizării ultimei porțiuni de drum, conform calendarului de lucru asumat, până în septembrie 2023.

Executivul Consiliului Județean Iași a purtat discuții cu reprezentanții constructorului care execută lucrările de modernizare pentru a se asigura că porțiunea de drum decopertată pe sectorul Prisăcani – Moreni va fi întreținută corespunzător, până la finalizarea procesului de modernizare.

,,Am discutat cu administrația comunei Prisăcani, cu cetățenii, am făcut vizite în teren pentru că infrastructura rutieră este cu adevărat o prioritate pentru noi și un indicator al creșterii calității vieții ieșenilor.

Preocuparea noastră este să găsim soluții pentru a finaliza modernizarea acestei porțiuni de drum, la fel cum vom face toate eforturile administrative pentru a asfalta toți cei 400 km de drum județean nemodernizați la nivelul județului.

Suntem aproape de toți cetățenii și, așa cum am promis, vom investi în fiecare comunitate, pentru o dezvoltare armonioasă și echlibrată a județului.”, a declarat Marius Sorin Dangă, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pietele din IAȘI se ÎNCHID pentru DERATIZARE! Vezi ce au anunțat reprezentanții EcoPiața

Reprezentanții SC EcoPiața SA au stabilit programul acțiunilor de...

UAIC a câștigat un proiect de peste 8 milioane de EURO pentru DIGITALIZAREA instituției

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a câștigat...

In lipsa IRIGAȚIILOR, oamenii din Coarnele CAPREI se roagă la Dumnezeu pentru PLOAIE

Disperati de seceta prelungita din judet, locuitorii comunei ieșene...

PROIECT: parcare Park & Ride în zona CUG

În scopul reducerii traficului auto și aglomerării intrării în...