duminică , 18 aprilie 2021 10:48 am
Iasi booked.net
-1°C

Povești muzicale ale marele George Enescu vin la Palatul Culturii din Iași

Povești muzicale, în prim-plan fiind marele George Enescu, la Palatul Culturii din Iași. Astfel, atelierele de lectură pentru copii „În lumea poveștilor muzicale” continuă în luna ianuarie 2021, cu 3 ediții dedicate volumului „Enescu și hora razelor de soare”, semnat de Cristina Andone și apărut la Editura „Nemi”, în colecția „Povești din Pădurea Muzicală”

Atelierele de lectură pentru copii „În lumea poveștilor muzicale” continuă în luna ianuarie 2021, la Palatul Culturii din Iași, cu 3 ediții dedicate volumului „Enescu și hora razelor de soare”, semnat de Cristina Andone și apărut la Editura „Nemi”, în colecția „Povești din Pădurea Muzicală”. Întâlnirile, animate de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, vor avea loc sâmbătă, 23 și 30 ianuarie, de la ora 16:00, în Sala „Ștefan Procopiu”, de la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. Lecturile vor fi completate de o activitate practică, prin care copiii vor recompune o orchestră simfonică, decupând instrumentele de pe planșele pregătite și așezându-le în ordine.

„Rețeta de fericire a lui Enescu”, descrisă de scriitoarea Cristina Andone: „Allegro pe o pajiște înrourată, în picioarele goale. Lento la soare, ronțăind un fir fraged de iarbă. Semplice, inspirând aerul tare de munte, cu parfum de rășină și de pamânt reavăn. Dolce, în cerdac, cu un castron de cireșe pietroase. O porție con brio de Rapsodia Română nr. 1, la Ateneu”. Pe parcursul celor trei ateliere, vor fi citite poveștile: „Să-l cunoaștem pe Enescu”, „Cuibușor de Muzică”, „Povestea unui pui de soare”, „Cele două dulapuri cu note muzicale”, „Școala de muzică a iezilor talentați”, „O poveste scrisă cu acul”, „Prințesa iubită din orașul amorțit”, „Dor de doină”.

Atelierele sunt recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani. Participarea la evenimente se face respectând normele impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Prețul unui bilet este de 15 lei și include o planșă „Orchestra simfonică”, pentru fiecare copil. Pentru programări se poate scrie pe adresa de e-mail operapentrucopii@yahoo.com.

„În lumea poveștilor muzicale” este un program realizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradis International College și Editura „Nemi”. Acest tip de activitate propune o interacțiune specială, mai ales la nivelul copiilor și tinerilor, cu publicul din partea Palatului Culturii din Iași. De asemenea, rolul principal al acestor ateliere este unul educativ și de promovare a culturii, potrivit bzi

Recomandări

Angajații IULIUS au plantat 3.500 de copaci pentru un viitor cu aer mai curat în județele Iași și Suceava

Ce poți face într-o zi însorită de sâmbătă? Să plantezi fapte bune! Așa au gândit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *